Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το θρίλερ της άφιξης και στάσης κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ το αεροπλάνο από το Καράκας όπως έγινε τελικά γνωστό προσγειώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, ενώ νωρίτερα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες του είχαν αρνηθεί την προσέγγιση. Οι πρώτες πληροφορίες για την πτήση-μυστήριο ανέφεραν ότι το θρίλερ ξεκίνησε όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου από το Καράκας. Προορισμός του ήταν ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς της Βενεζουέλας, το νησί Μαργαρίτα. Ωστόσο στη διαδρομή πολλά άλλαξαν και το αεροσκάφους της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 κατέληξε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα.

Απαντήσεις για την μυστηριώδη πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο Ελ. Βενιζέλος ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Προσθέτει μάλιστα: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Το Μέγαρο Μαξίμου τελικά μετά την έκταση που πήρε το θέμα υποχρεώθηκε ουσιαστικά να παραδεχθεί την άφιξη και στάση του αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα στο αεροδρόμια της Αθήνας. Χωρίς να δώσει βέβαια διευκρινήσεις, επιτέθηκε στον ΣΚΑΪ που έφερε στο φως το θέμα και για το αεροσκάφος είπε πως προσγειώθηκε στη χώρα μας για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια τα έβαλε και με τη ΝΔ. Απαντήσεις πάντως απέφυγε να δώσει.