Την 12/6/2019 πραγματοποιήθηκε στο Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς η πρώτη ανοικτή πολιτική ομιλία του Νίκου Ρωμανού ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο ίδιος ενθουσιασμένος, και βαθιά συγκινημένος, φρόντιζε να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Οι εναρκτήριες ομιλίες

Η ομιλία του Νίκου Ρωμανού προλογίθηκε από τον βουλευτή υπολοίπου Αττικής και υποψήφιο βουλευτή ανατολικής Αττικής Μάκη Βορίδη, την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο.

Ο καθένας με τον τρόπο του εξέφρασε την θερμή υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Νίκου Ρωμανού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα.

Η διαφορά της εκδήλωσης

Πέρα από τα συνήθη στοιχεία μιας προεκλογικής πολιτικής ομιλίας (όπως οι κόρνες, για παράδειγμα και ο ενθουσιασμός), τις ευχαριστίες, τους εναγγαλισμούς και το κλίμα αισιοδοξίας, υπήρχαν κάποια ιδιαίτερα σημεία άξια αναφοράς.

Αυτά συνοψίζονται μάλλον στην παρουσία του ίδιου του Νίκου του Ρωμανού ο οποίος μίλησε χωρίς “γραμμένο” κείμενο, χωρίς χαρτιά στα χέρια, με πρωτόγνωρη αμεσότητα στο κοινό, ενώ φυσικά οι στιγμές ευφορίας και αστείων φράσεων της καθημερινότητας δεν έλλειψαν και έκαναν το κοινό πολύ συχνά να γελάσει εύθυμα.

Αυτή η όλη διαδικασία είναι μάλλον μια εκδήλωση και κατ΄επέκταση πολιτική παρουσία όπως δεν την έχουμε συνηθίσει για τα δεδομένα της Ελλάδας και ανοίγει τις προοπτικές της πολιτικής παρουσίας σε μια μελλοντική ανανέωση.

Δεν είναι τυχαίο και καθόλου ασύμφορο το σλόγκαν της εκδήλωσης λοιπόν “Ανανέωση στην Πράξη”.

Παράλληλα με αυτό ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η τεραστίων διαστάσεων προσέλευση σε ένα ακόμα μεγαλύτερο στάδιο. Η επιτυχία για έναν νέο πρωτοεμφανιζόμενο πολιτικό ειδικά είναι μεγάλη.