Στα πλαίσια του SNF Festival που διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Politically Incorrect βρέθηκε εκεί και συνομίλησε με την ηθοποιό Nia Vardalos (γνωστή και ως Τούλα Πορτοκάλος), για μια ταινία που έκανε μεγάλη επιτυχία τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Οι ταινίες «Γάμος αλά Ελληνικά 1 και 2», αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης της ιδίας και η μεν πρώτη παρουσιάστηκε στη μεγάλη οθόνη το 2002 ή δε δεύτερη το 2016, αποφέροντας τζίρο εκατομμυρίων την κάθε φορά.

Ερώτηση: Τι σημαίνει η Ελλάδα και ο Ελληνικός Πολιτισμός για σας;

Απάντηση: Νομίζω ότι δεν είναι μόνο μέρος της δικής μου ιστορίας, αλλά του καθενός, διότι είμαστε όλοι ευεργετημένοι από τη δημοκρατία και είναι στο DNA μας, στο αίμα μας και στην ανάγκη μας να αλληλοεπιδρούμε κοινωνικά.

Ερώτηση: Ποια ήταν η ιδέα πίσω από την ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά»;

Απάντηση:  Ήταν να πω την προσωπική μου ιστορία. Ήταν μια έκπληξη για μένα να μάθω ότι η ιστορία μου αποδείχθηκε ότι ήταν η ιστορία του καθενός, είτε ήταν από την Κίνα, είτε προέρχονταν από την Ινδία, την Πορτογαλία ή η ιστορία του μετανάστη, ότι δηλαδή η ιστορία αυτών των ανθρώπων της διασποράς είναι καθολική.

Ερώτηση: Ποιος ήταν ο αντίκτυπος της ταινίας στην άποψη των Αμερικανών για τους Έλληνες;

Απάντηση: Ήταν ενδιαφέρον γιατί ξαφνικά όλοι είπαν: Ωχ έχω έναν Έλληνα γείτονα, πήγα στο σχολείο με μια Ελληνίδα κοπέλα. Αυτό ήταν εκπληκτικό για μένα.

Ερώτηση: Θεωρώντας ότι η κοινωνία στην Ελλάδα έχει αλλάξει από τα πρότυπα που αναφέρονται στην ταινία (πρότυπα της δεκαετίας του ’80), νομίζετε ότι η ελληνική κοινωνία στην Αμερική διατηρεί τις παλιές συνήθειες αντί των νέων;

Απάντηση: Ναι φυσικά. Όταν οι άνθρωποι μεταναστεύουν πηγαίνουν με τις αξίες εκείνες που ανατράφηκαν το 1950, το 1960, το 1970, για αυτούς ο χρόνος σταματάει εκεί.

Ερώτηση: Δεν έχω βρεθεί ποτέ στην Αμερική. Έχετε σπίτια με ελληνικά αγάλματα, ελληνικούς θεούς και μεγάλες ελληνικές σημαίες;

Απάντηση: Ναι! Ναι έχουμε!

Ερώτηση: Νομίζω ότι είναι λίγο τρελό

Απάντηση: Ναι είναι!

Ερώτηση: Ποια ήταν η αγαπημένη σας σκηνή στις 2 ταινίες;

Απάντηση: Η πρόταση γάμου!

Εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε την κα. Vardalos και θα μείνουμε με την προσμονή μιας τρίτης ταινίας, την οποία έχουν αρχίσει όλο και πιο θερμά να την σκέφτονται!

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ρωμανός: Το TOP ten τηλεοπτικών εμφανίσεων
Επόμενο άρθρο(ανθ)ελληνική Λύση
Θανάσης Κατσικίδης
Φοιτητής στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με θέματα εθελοντισμού, τόσο προς τους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, όσο και με εθελοντικές δραστηριότητες που αφορούσαν την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αλλά και με δράσεις εθελοντισμού που αφορούσαν τους τετράποδους μας φίλους. Η κοινωνία και ιδιαίτερα η πολιτική αποτέλεσαν και αποτελούν από τις σημαντικότερες μου ενασχολήσεις, αλλά και κάποια πιο ιδιαίτερα κοινωνικά φαινόμενα βρίσκονται στην ατζέντα του ενδιαφέροντος μου, όπως του εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Αν θα μπορούσα να με περιγράψω με μία φράση θα ήταν η εξής: «Να σαι ενεργός στο παρόν, τόσο που δεν ήσουν στο παρελθόν, τόσο όσο δε θα μπορέσεις να είσαι στο μέλλον»