Πατήστε εδώ για το QUIZ.

Πληροφορίες για το quiz από τη σελίδα:

Η λειτουργία του Πολιτικού Χάρτη βασίζεται στον χάρτη Nolan. Ο David Nolan υποστήριξε ότι σχεδόν όλες οι πολιτικές δράσεις του ατόμου μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο γενικές κατηγορίες ελευθερίας: της οικονομικής ελευθερίας και της προσωπικής ελευθερίας.

Η κύρια καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη, σε σύγκριση με τον κλασσικό Χάρτη Nolan, ή άλλες παρόμοιες υλοποιήσεις του, είναι η κυκλική παρουσίαση του πολιτικού φάσματος, αντί της παραδοσιακής τετράγωνης ή ρομβικής παρουσίασης.

Επίσης καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι και ο υπολογισμός της σαφήνειας των απαντήσεων. Το εξαγόμενο πολιτικό αποτύπωμα επάνω στο χάρτη είναι μία ελλειψοειδής (οβάλ) περιοχή. Όσο μικρότερη είναι αυτή η περιοχή, τόσο πιο σαφής και στοχευμένη είναι η ιδεολογική τοποθέτηση. Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέγεθος πολιτικού αποτυπώματος δηλώνει ότι η ιδεολογική τοποθέτηση είναι πιο ασαφής, με πολιτικές συγγένειες σε όμορους χώρους. Τεχνικά, η περιοχή ιδεολογικής κάλυψης προσιορίζεται με τη μη-παραμετρική μέθοδο Εκτίμησης μέσω Πυρήνων δισδιάστατων συναρτήσεων Πυκνότητας (Kernel Density Estimation).