Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης στο κέντρο του Στρασβούργου. Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και 11 τραυματίες.

Από τους τραυματίες, οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης «χτύπησε» σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι ο ένοπλος πυροβόλησε «πολλές φορές» σε διάφορα σημεία. «Επεσαν πυροβολισμοί, άνθρωποι έτρεχαν παντού. Κράτησε περίπου 10 λεπτά», είπε καταστηματάρχης της περιοχής. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.

Επίθεση σε Στρασβούργο

Οι αρχές έχουν ταυτοποίησει τον δράστη, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει συλληφθεί και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ο ένοπλος έχει τραυματιστεί, μετά την ανταλλαγή πυρών με στρατιώτη. Πρόκειται για 29χρονο, γεννημένο στο Στρασβούργο, που ήταν στη λίστα παρακολούθησης των υπηρεσιών πληροφοριών, μεταδίδει το BFMTV.

Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης είχε διαφύγει κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν χειροβομβίδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο σημείο της επίθεσης βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι αποκλεισμένος στο πίσω μέρος καφετέριας.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε στο iefimerida.gr ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε καφετέρια στην πλατεία Κλεμπέρ μαζί με άλλους τρεις Ελληνες. Την ώρα που πλήρωναν η ιδιοκτήτρια τους φώναξε «τρομοκρατική επίθεση» και τους ζητήθηκε να μετακινηθούν στο πίσω μέρος της καφετέριας και να παραμείνουν εκεί.

Ο ευρωβουλευτής δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που έχει βρει καταφύγιο.


Την ίδια ώρα, η Εύα Καϊλή και ο Δημήτρης Παπαδημούλης βρίσκονται εντός του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς οι αρχές δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω, όπως και μεγάλος αριθμός θεσμικών, δημιογράφων και προσωπικού.