Γράφει ο Γιώργος Κώστας

Μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να ξεκινήσει η αναδιαμόρφωση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, θα ξεκινήσουν και τα μόνιμα έργα στην οδό Πανεπιστημίου, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Όταν λέμε μόνιμα έργα, εδώ τώρα θα το πω πολύ απλά για την οικονομία του χρόνου, μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ, πάρα πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπακογιάννη, το συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιηθείβάσει σχετικής μελέτης που είχε εκπονήσει μία ομάδα αρχιτεκτόνων πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό την επίβλεψη του καθηγητή, κυρίου Δημήτρη Μανίκα, και η οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό για την πλατεία Συντάγματος. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης για την συγκεκριμένη ανάπλαση ορίζεται στους πέντε με έξι μήνες.

Στην συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα προκηρυχθεί και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με σκοπό τη δημιουργία του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

 

Πηγή άντλησης πληροφοριών: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ