Αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη παρέσχε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο ίδιος είναι υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν

«Οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα», είπε ο Γερμανός πολιτικός ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη, τον αποκαλούσε συνεχώς «Κυριάκο», πρόσθεσε: «Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα».

«Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού», είπε απαντώντας εμμέσως στις διαρροές του Μαξίμου που ήθελαν Ευρωπαίους αξιωματούχους να είναι δυσαρεστημένοι με την κριτική του προέδρου της ΝΔ κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι «αντάλλαξε την Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων». 

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός», συνέχισε ο κ. Βέμπερ.

Εξέφρασε το θαυμασμό του για τις δράσεις της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια δηλώνοντας πως «Η ανανέωση είναι εμφανής. Θαυμάζω το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με ισχυρές αξίες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ισχυρό και σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής. Και πάνω απ ‘όλα, έχει κατορθώσει να αγκαλιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια θετική δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και ενότητας. Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη».

Αναφερόμενος στις θέσεις και τις απόψεις με τις οποίες πολιτεύεται ο ίδιος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να επιμείνουμε στις χριστιανικές μας αξίες, στις ευρωπαϊκές μας αξίες, στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα». Και συμπλήρωσε: «Οι εκάστοτε ΛεΠεν, Βίλντερς και Σαλβίνι της Ευρώπης λένε, “το έθνος μου είναι καλύτερο από το δικό σου έθνος”. Λένε στους πολίτες “ανάθεμα πια με την Ευρώπη!”. Το μήνυμά τους είναι ο εγωισμός, ο στόχος τους είναι να καταστρέψουν την Ευρώπη».