Μετά την ΥΠΑ και ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος που προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο. 

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες ανέφερε «πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε».

Βέβαια αν και παραδέχθηκε πως η παραμονή του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου της Αθήνας πήρε 4ωρη παράταση, ο ίδιος δεν έδωσε κάποια εξήγηση γιατί συνέβη αυτό. «Αυτή η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες» πρόσθεσε ο κ. Τόρες, ενώ ανέφερε «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένο από πριν».

Όσον αφορά τους επόμενους σταθμούς του Falcon ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας απαντά ότι «από εκεί (σ.σ. το «Ελευθέριος Βενιζέλος») το αεροπλάνο έφυγε με κατεύθυνση τον επόμενο σταθμό – για τεχνικούς λόγους – το Πράσινο Ακρωτήρι, πριν να προσγειωθεί στον τελικό του προορισμό που είναι το Καράκας».

Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας έσπευσε να σχολιάσει και τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για την κρυφή εξαγωγή τόνων χρυσού από τον Μαδούρο. Ο κ. Τόρες δηλώνει ότι «όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».