Το Holly αποτελεί το 2ο άλμπουμ του γεμάτου εκπλήξεις μουσικοσυνθέτη Nick Waterhouse. Παραμένοντας σταθερός στις  rhythm and blues ρίζες του, δημιουργεί ηχητικά ένα άλμπουμ με άρτια πολυφωνία πνευστών, έντονες επιρροές από film noir (η ταινία Chinatown αποτέλεσε κύρια πηγή έμπνευσης) και με συναισθηματικά φορτισμένους στίχους.

Το άλμπουμ ανοίγει το groovy/noir High Tidin  στο οποίο ο Waterhouse εξηγεί πως έχει στοχαστεί αρκετά, έχει αλλάξει και συνεχώς εξελίσσεται.

Ακολουθεί το ξεσηκωτικό This Is A Gameτο οποίο δημιουργεί ατμόσφαιρα underground club του 60΄, με χαρακτηριστική μελωδία στα πνευστά και το σόλο του Waterhouse στην κιθάρα.

Το It No3 είναι ατμοσφαιρικό και αρκετά χορευτικό cover του garage rocker και φίλου του waterhoueTy Segall, ενώ τοLet It Come Down είναι μια μπαλάντα με έντονες επιρροές από τον crooner Moose Allison. Tο dark/dreamy Sleeping Pills εξιστορεί το όνειρο που είδε με τη χαμένη του αγάπη αλλά και γενικότερα την παράνοια του έρωτα.

Το ομότιτλο Holly με τη σειρά του περιγράφει ορισμένα στοιχεία από τη boheme ζωή της Holly και εν συνεχεία το Dead Room έχει περισσότερο δεικτικό τόνο, καθώς ο Waterhouse αναφέρεται στο πως η μουσική βιομηχανία περιθωριοποιεί ο,τι μη εμπορικό και κερδοφόρο (soon as you get to carry a tune,they put you in a dead room). Το σουινγκάτο και σοφιστικιέ Well Its Fine διηγείται τα αδιέξοδα ,τα πάθη αλλά και τους συμβιβασμούς (ή όχι) που προκύπτουν μέσα από τις ερωτικές σχέσεις, ενώ το (πάντα επίκαιρο) Ain΄t There SomethingThat Money Can΄t Buy είναι και αυτό cover από το 60΄ς RnB δίδυμο Young –  Holt διατηρώντας το πρωταρχικό mod χαρακτήρα του τραγουδιού. 

Tέλος το Hands On The Clock επαναφέρει την crooner ατμόσφαιρα μιλώντας για τις παρεξηγήσεις, τις παρερμηνείες που οδηγούν στο τέλος των σχέσεων.

Αν πρέπει το άλμπουμ να χαρακτηριστεί με μια λέξη τότε αυτή είναι <<Ατμόσφαιρα>>. Σκοτεινό , μυστηριώδες , μελαχγολικό , χορευτικό, καυστικό. Ένα άλμπουμ που σε ταξιδεύει μέσα από μελωδίες, ήχους και συναισθήματα.