Το παρόν άλμπουμ αποτελεί την 3η δισκογραφική δουλειά του πολυτάλαντου Soul και R&B καλλιτέχνη Nick Waterhouse. Ένα άλμπουμ στο οποίο ο Waterhοuse διηγείται έρωτες, αστοχίες, αναμονές ενώ μουσικά δημιουργεί μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από ταινία του Cassavetes.

To sophistique It’s Time ανοίγει το άλμπουμ με πολύ προσεγμένα backing vocals και αρκετά groovy μελωδία στο mellotron και ρυθμό στα drums. Στo – σχεδόν latin-  I Had Some Money (But I Spent it) ξεχωρίζει το σόλο στο σαξόφωνο, ενώ το κλασάτο και Straight Love Affair θυμίζει μουσικά κομμάτι που να έχει βγει από κάποιο  άλμπουμ των Booker and MG’ s. To υπνωτικά ερωτικό Stanyard Street διηγείται τον πρώτο έρωτα του καλοφορνικέζου crooner, με τα backing vocals και τον boogaloo ρυθμό να δημιουργούν τη δέουσα ατμόσφαιρα  και στη συνέχεια το χορευτικό Old Place αποτελεί κάτι σαν sequel στο Some Place του πρώτου άλμπουμ. Έπoνται το ξεσηκωτικό 50’s doo-wop Katchi (πολυπαιγμένο από τα ραδιόφωνα ως remix των Offenbach) που γράφτηκε από κοινού και ερμηνεύεται ντουέτο με τον Leon Bridges και το εξαιρετικό cover του Babe, I’m In The Mood For You του Βοb Dylan.  To Tracy είναι και αυτό cover από τον -νέηλυν στη μουσική σκηνή των 60’ς- Barry White και εν συνεχεία η instrumental μπαλάντα Lucky Once δημιουργεί μια μελαγχολία,ιδανική για late night περιπάτους ή/και αναστοχασμό. Το άλμπουμ κλείνει το LA Turnaround με 70’s διάθεση.

To Never Twice είναι σε γενικές γραμμές μια πολύ στυλάτη δουλειά του Waterhouse , με αρκετά προσεγμένη  παραγωγή και πληθώρα ρυθμών και μελωδιών, που καταδεικνύουν την ευρεία μουσική του παιδεία.