Αρχική Είδηση Μεταφορά 1400 προσφύγων από τη Μόρια – Που θα μεταφερθούν

Μεταφορά 1400 προσφύγων από τη Μόρια – Που θα μεταφερθούν

Οι πρώτοι 600 πρόσφυγες και μετανάστες άφησαν το κέντρο υποδοχής στη Μόρια και επιβιβάστηκαν σε πλοίο με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα θα ακολουθήσει και νέο πλοίο το οποίο θα μεταφέρει περίπου 800 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό περίπου 1000 χίλια άτομα από αυτά που μεταφέρονται με πλοία θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Β. Ελλάδας

Η μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.). Μάλιστα θα υπάρχει και κατάλληλο προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στους μεταφερόμενους στη διάρκεια του ταξιδιού.

Να σημειωθεί πως η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Για όσο διάστημα μείνουν στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.