Γράφει ο Κωνσταντίνος Τοπιντζής

Εξελίξεις διαρκώς και απανωτά, έχασε ο πορτοκαλί άνθρωπος τον θρόνο του πλανητάρχη,
υπάρχουν τα κατάλληλα εμβόλια και μπορούμε να ψωνίζουμε παπούτσια χωρίς να τα δοκιμάζουμε στο πεζοδρόμιο και όλα μέλι γάλα. Η ζωή έγινε καλύτερή, τα κατάφερε το 2021. Όπως ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ο αρθρογράφος βαυκαλίζεται εις έπακρον!

Έχουμε την ανάγκη να ερεθίσουμε τη δυναμική και τα πάθη μας! Πρέπει να δώσουμε ζωή και πούπουλα στις ιδέες και στο επιχειρείν μας. Έρχονται δύσκολες μέρες, όπου χωρίς τέχνη και πολιτισμό θα γίνουν δυσκολότερες.

Αυτή η περίοδος εν αναμονή, πάντα για το καλό της δημόσιας υγείας. Η λογική του Χαλκού πρέπει να λιώσει και αυτό το μέταλλο της καθημερινότητας να γίνει νόμισμα. Με δύο όψεις, μία συλλογική και μία ατομική. Η Πολιτεία πρέπει να δώσει τη μικτή επιλογή της Σωφροσύνης-Ελευθερίας και εγώ-εσύ-εμείς δεν πρέπει να την καταχραστούμε. Λογικό ίσως, δύσκολο σίγουρα!

Ο πολιτισμός πρέπει να εισέλθει στην βαρετή ζωή μας γοργά. Έχουμε ανάγκη από πολύχρωμα ερεθίσματα και ακατανόητα σύμβολα, έχουμε ανάγκη από έναν σύγχρονο Παρθενώνα στη δική μας αιώνια Ακρόπολη. Και φυσικά φρέσκιες Καρυάτιδες.

Η κουλτούρα της μάθησης ελπίζω να αποκατασταθεί. Ο κατά φαντασίαν σκοταδισμός των
τελευταίων μηνών αποτελεί αφορμή και επιχείρημα συνάμα για να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα της απελευθέρωσης των τεχνών και της άθλησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ανάγκες που κρύβονται στην σκοτεινή πλευρά τους εγκεφάλου μας.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» μας είπαν κάποτε στο σχολείο ή σε ένα από τα χιλιάδες quotes στο Instagram, μια δημοσίευση η μάλλον ένα αίτημα πιο επίκαιρο από ποτέ.