Είναι εντυπωσιακή η  πλειοψηφία των Millennials που υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος. Οι τωρινοί ψηφοφόροι φαίνεται να είναι δύο φορές πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος σε σχέση με μεγαλύτερους ηλικιακά ψηφοφόρους.

Για παράδειγμα, το 67% από αυτούς πιστεύει ότι η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις, περίπου  19% υψηλότερο από ό,τι για τα άτομα άνω των 65.

To 78% θέλουν οι εκπρόσωποι στη Βουλή να αγωνιστούν σκληρότερα για το περιβάλλον.

Όσον αφορά  την κλιματική αλλαγή, 88% των Millennials πιστεύει πως είναι υπαρκτό φαινόμενο και 69% πιστεύει πως θα επηρεάσει τον τρόπο ζωής τους.

65% των Millennials λένε πως υπάρχουν αποδείξεις πως η κλιματική αλλαγή είναι προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Πρόκειται για

Α) την πιο υποστηρικτική γενιά σε δράσεις όπως τα αιολικά πάρκα,

Β) τη λιγότερο υποστηρικτική στην εξάπλωση της εξόρυξης των ορυκτών καυσίμων και ταυτόχρονα

Γ) την πιο ευαισθητοποιημένη σχετικά με την έλλειψη προστασίας ζώων, βιοτόπων, ποιότητας νερού και πάρκων.

Αυτοί οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει καθιστούν σαφές ότι οι Millennials αποτελούν την κύρια εκλογική περιφέρεια που υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέγα στρατηγικό λάθος λοιπόν αποτελεί για το πολιτικό σύστημα το να μην δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς τους ψηφοφόρους, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι περιβαλλοντικές πολιτικές και εταιρικές πρακτικές, καθώς και η στροφή προς την βιώσιμη ανάπτυξη ως status quo.

Το περιβαλλοντικό κίνημα πρέπει να στοχεύσει σε εκείνους οι οποίοι ήδη ενδιαφέρονται για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ακριβώς επειδή ασχολούνται με τον τρόπο με τον οποίο η περιβαλλοντική υποβάθμιση θα τους επηρεάσει άμεσα.

Τα περιβαλλοντικά κινήματα θα πρέπει να επικεντρωθούν όχι σε κοραλλιογενείς υφάλους και πολικές αρκούδες, αλλά σε καθαρό αέρα και ασφαλές πόσιμο νερό, πλαστική ρύπανση, επικίνδυνα ισχυρές καταιγίδες και ένα διαρκώς πιο καυτό πλανήτη.

Τόσο οι πολιτικοί όσο και οι περιβαλλοντολόγοι θα πρέπει να αναλογιστούν τα παραπάνω, καθώς η προσέλευση των Millennials ή όχι στις κάλπες θα μπορούσε να επηρεάσει την τροχιά του κλίματός μας.