«Ερωτευμένος» δήλωσε εχθές ο Αμερικανός πρόεδρος με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Kim Jong-un, θέλοντας προφανώς να εκφράσει τη συμπάθεια που ενώνει τους δύο άνδρες. Ομολογουμένως πρόκειται για δήλωση υπερβολική.

Κατά τη διάρκεια μακροσκελούς ομιλίας του στην Δυτική Βιρτζίνια, ο Donald Trump μίλησε ξανά με τα καλύτερα λόγια για τον Kim Jong-un, τον οποίο φαίνεται να θεωρεί… άδικα παρεξηγημένο από τον υπόλοιπο πλανήτη.

«Ερωτευτήκαμε ο ένας τον άλλο. Όχι, αλήθεια. Μου έγραψε υπέροχα γράμματα. Σπουδαία γράμματα. Και ερωτευτήκαμε».

Το ξεκίνημα αυτής της… ιστορίας αγάπης φυσικά δεν ήταν τόσο ειδυλλιακό. Προτού ο Trump και ο Kim συναντηθούν φέτος στην Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Αμερικανού προέδρου να πείσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να απαρνηθεί τα πυρηνικά του όπλα, είχαν ανταλλάξει πλήθος προσβολές μέσω άκρως επιθετικών δηλώσεων.

Ο Trump είχε αποκαλέσει μάλιστα τον Kim «little rocket man» (μικρό πυραυλάνθρωπο) και είχε χαρακτηρίσει την διαπραγμάτευση «χάσιμο χρόνου».

Ο Trump ξεκίνησε την ομιλία του συγχαίροντας τον εαυτό του για την πρόσφατη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα. «Μόλις γύρισα από τα Ηνωμένα Έθνη, πιστέψτε με, κερδίσαμε ξανά τον σεβασμό τους», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι η ομιλία του προκάλεσε… κύμα γέλιου από τους ηγέτες των άλλων κρατών, λόγω του υπερβολικού τρόπου με τον οποίο καυχιόταν για τα κατορθώματά του στο πηδάλιο των ΗΠΑ.