Είτε κάποιος βρίσκεται στον αγώνα για να φτάσει στην κορυφή στο χώρο εργασίας, είτε είναι ήδη ακόμη και Διευθύνων Σύμβουλος, η αποτελεσματικότητα για την παραγωγή επιθυμητών αποτελεσμάτων μετράει πολύ.

Για έναν άνθρωπο της εξέλιξης, η πρόοδος βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό του. Ωστόσο, μόλις επιτευχθεί ένα ορόσημο όπως π.χ., μία θέση Διευθύνοντος Συμβούλου, η ζωή του, ειδικά αν είναι γυναίκα αλλάζει πολύ. Είναι σίγουρα ένα σημείο καμπής για όλους, ακόμα και αν δεν το ομολογούμε ακόμα στις μέρες μας να ανατεθεί η θέση αυτή τελικά σε γυναίκα. Εξελισσόμαστε όμως και η εξέλιξη αργά και σταθερά κάνει τις παλιές ιδέες να δίνουν την θέση τους στις νεότερες. Εξουσία και γυναίκα λοιπόν. Ποια είναι τα πρώτα βήματα που κάθε επιτυχημένη γυναίκα έχει ακολουθήσει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα;

Εξουσία λήψης αποφάσεων

Μια απόφαση που προέρχεται από την κορυφή επηρεάζει άμεσα τη συνδεδεμένη κοινωνία. Ο Indra Nooyi της PepsiCo εισήγαγε μια ιδέα, Performance with Purpose, με την έννοια της διατήρησης του περιβάλλοντος. Η ιδέα είναι ότι, ενώ διατηρείται μια επιχείρηση, οι κοινωνικές εισφορές δεσμεύονται για την ευημερία των άλλων. Οι πρωτοβουλίες της είχαν λόγο να φέρουν την αλλαγή, για παράδειγμα, στην παραγωγή υγιεινότερων προϊόντων και σε ένα καλύτερο σύστημα διαχείρισης των υδάτων.

Φέρνοντας τις αλλαγές

Οι προκλήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός ηγέτη. Οι συγκρούσεις συμβαίνουν σε τακτική βάση και ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος. Ως εκ τούτου, η καταγγελία είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν βλέπει ποτέ σε ένα καλό αφεντικό. Ένας εξειδικευμένος καπετάνιος επικεντρώνεται στην οδήγηση του πλοίου από την ακατέργαστη θάλασσα, αντί να σκαρφαλώνει στον κακό καιρό.

Η ώρα αλλάζει πολύ γρήγορα. Η αδράνεια του ωρολογίου έχει γίνει σπάνιο θέαμα στον ψηφιακό μας κόσμο. Αν και οι παραδόσεις είναι σημαντικές για τη διαφύλαξη, ένας διακεκριμένος ηγέτης διατυπώνει διάφορες επαναστατικές ιδέες ως κοινό χαρακτηριστικό.

Οι τελευταίες τάσεις

Προκειμένου να προβλέψει την επιχειρηματική τάση και να ενεργήσει ανάλογα, ένας ηγέτης θα μάθει πρώτα και στη συνέχεια θα οδηγήσει ολόκληρο τον οργανισμό για να προσαρμοστεί στην τελευταία πορεία, για να διαμορφώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε δει τους εαυτούς μας ότι οι άνθρωποι επιθυμούν να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να αποκλίνουν από έναν κανονικό τρόπο ζωής. Οποιοσδήποτε συνηθισμένος προγραμματισμός είναι καλός για να μάθει να προχωράει, αλλά αυτή η πρακτική έχει το μειονέκτημα της δημιουργίας νέων αντιπάλων.

Μαθήματα από την εμπειρία

Τα μαθήματα από το παρελθόν μπορούν ανοίξουν έναν σαφή δρόμο για το μέλλον και ένας ανώτερος άνθρωπος σε ένα ίδρυμα το ξέρει πολύ καλά. Δημιουργείται εμπορικός φραγμός, τουλάχιστον για μια στιγμή, με νέες έννοιες και εφαρμογή. Ως εκ τούτου, ένα καλό όραμα είναι μια εξαιρετική ικανότητα που κατέχουν οι CEOs.

Τι γίνεται αν παρουσιαστεί μια δυσμενής κατάσταση; Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, το σύνολο του εργατικού δυναμικού ανατρέχει στο ανώτατο στέλεχος για διαβεβαίωση. Εκεί βρίσκονται οι ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες. Εάν αυτός ο ηγέτης είναι γυναίκα, η πίστη των οπαδών μειώνεται από το φυσικό και μεσαιωνικό ένστικτο για την κυριαρχία των ανδρών έναντι των γυναικών ομολόγων τους για θετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, είναι πρωταρχικής σημασίας για μια γυναίκα CEO να αποδείξει τον εαυτό της ως εξαιρετικό ομιλητή.

Συμπερασματικά, αν έχετε παρατηρήσει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει μυστική συνταγή για γυναίκες διευθύνοντες συμβούλους. Οι εκτελεστικές αποφάσεις γίνονται από ένα άτομο με τις μοναδικές ικανότητες χειρισμού του οργανισμού του, οι οποίες είναι απαλλαγμένες από την ταυτότητα φύλου ή γενετήσιου προσανατολισμού.