Το κορυφαίο κουπέ της βαυαρικής φίρμας «προσγειώθηκε» στη χώρα μας, με τιμή που ξεκινά από τα 138.300 ευρώ.

Σε μία εκδήλωση με έντονο το χριστουγεννιάτικο κλίμα, καθώς ακολούθησε το απαραίτητο για την περίσταση γεύμα, η ελληνική αντιπροσωπεία της BMW ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των πωλήσεων για τη Σειρά 8 Coupe στην Ελλάδα. Πρόκειται για το επιβλητικό κουπέ μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά από κοντά στην πρόσφατη έκθεση «Αυτοκίνηση EKO 2018» να κλέβει την παράσταση με την εκλεπτυσμένη σχεδίαση του.

Με μήκος κοντά στα 5 μέτρα (4.843 χλστ.) και πλάτος σχεδόν 2 μέτρα (1.902 χλστ.), η Σειρά 8 Coupe δεν περνάει απαρατήρητη. Στο αμάξωμα της κυριαρχούν οι μυώδεις και επιθετικές γραμμές, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τόσο στο εμπρόσθιο τμήμα, όσο και στο πίσω, ενώ από όποιο σημείο και αν την παρατηρήσεις, σε εντυπωσιάζει εξίσου. Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στα ενδότερα της, με την καμπίνα των επιβατών της Σειράς 8 Coupe, ουσιαστικά να αποκαλύπτει το μέλλον των επόμενων μοντέλων της BMW, τόσο σε επίπεδο πολυτέλειας, όσο και σε τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό premium κουπέ μοντέλο διάθετει διάταξη 2+2 θέσεων και ικανοποιητική πρακτικότητα, με αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα και χώρο αποσκευών 420 λίτρων. Σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα είναι διαθέσιμη στη χώρα μας, πρόκειται για τον 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo diesel κινητήρα απόδοσης 320 ίππων στην έκδοση 840d xDrive, ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic και σύστημα τετρακίνησης.

Δε θα μπορούσε να απουσιάζει και μια πιο «καυτή» έκδοση, ήτοι η M850i xDrive, με τον V8 TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης των 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 530 ίππους και συνεργάζεται αντίστοιχα με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic και σύστημα τετρακίνησης. Όσο για τις επιδόσεις του; Ενδεικτικά αναφέρουμε για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται κάτι λιγότερο από 3,7 δευτερόλεπτα!

Να σημειωθεί επίσης, ότι η νέα Σειρά 8 Coupe αναμένεται να προσφέρει τα ανεμενόμενα για την BMW οδηγικά χαρακτηριστικά, χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους, την κατανομή βάρους που αγγίζει το 50:50, καθώς και στη χρήση ελαφριών υλικών κατά μήκος του αμαξώματος, όπως είναι το αλουμίνιο, το μαγνήσιο και του πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP).

Για όσους γοητεύτηκαν από τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe, να τους ενημερώσουμε ότι είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, με πλήρη βασικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει την αφρόκρεμα της τεχνολογίας της βαυαρικής φίρμας σε άνεση και ασφάλεια και φυσικά την αντίστοιχα υψηλή τιμή, η οποία για την έκδοση 840d xDrive ανέρχεται στα 138.300 ευρώ.