Κλειστός ήταν ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» από τις 9:30 μέχρι τις 16:00 μετά από εντολές της αστυνομίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να σταματούν.

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένες τρεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 11 ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 11:30 υπήρχε διαδικτυακό κάλεσμα για «κίτρινα γιλέκα» στο Σύνταγμα.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν στις 12:30 συνταξιούχοι για να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσς συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Καπνικαρέα, για την Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο με δεκάδες πολίτες, και εκπροσώπους συλλογικοτήτων όπως η Καμία Ανοχή, Justice For Zak/Zackie, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικό σύνθημα στην «πορεία για την Ελένη» είναι «Η πατριαρχία γυναικοκτονεί. Για κάθε Ελένη είμαστε σε πόλεμο», ενώ υπάρχουν πανό που γράφουν «Καμία Ελένη Λιγότερη», «όχι στη βία κατά των γυναικών» και «Όχι στους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες».

rodos03