Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος επικαλέστηκε την πολύωρη συνεδρίαση της Βουλής για τα αντισταθμιστικά της αναβάθμισης των F-16, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει προς την πτέρυγα την ΝΔ, ότι «εξαιτίας σας θα χάσω την ΚΟ».

Όταν έγινε γνωστή η αναβολή της συνεδρίασης -την μεταθέτουν για αύριο ή μεθαύριο- συνεργάτης του κ. Καμμένου πήγε στην αίθουσα των δημοσιογράφων και μοίρασε ένα στικάκι με το νέο λογότυπο των ΑΝΕΛ, γεγονός που πιστοποιεί ότι είναι ένα βήμα πριν το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νέο λογότυπο έχει προστεθεί μια κόκκινη γραμμή, με την οποία ο Π. Καμμένος στέλνει σαφές μήνυμα στον Πρωθυπουργό για την ανυποχώρητη στάση του κόμματός του.

Η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος, πραγματοποιείται κανονικά. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του οργάνου, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που προσδιόρισε για την Παρασκευή το μεσημέρι, αφού σκοπός και των δύο είναι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς αυτή να επισκιαστεί από τα «παρατράγουδα» της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι βαρύ ήταν από νωρίς το πρωί το κλίμα στους Ανεξάρτητους Ελληνες καθώς λίγο πριν την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ΚΟ ένα – ένα τα στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου ανακοίνωναν την απουσία τους.

Υπουργοί και υφυπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ γυρίζουν πλέον φανερά την πλάτη στον Πάνο Καμμένο δείχνοντας ανοιχτά την δυσφορία τους, ενώ προφανώς επιλέγουν την παραμονή στην καρέκλα τους, παρά να μείνουν σταθεροί στην άποψή τους σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την αρχή έκανε χθες, Τρίτη, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα απομάκρυνσης από τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ανακοινώνοντας ότι δεν θα μετάσχει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.

Μια μέρα αργότερα έγινε γνωστό πως και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρα, θα απουσιάζει, καθώς λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Με αυτή της τη στάση η Έλενα Κουντουρά είναι πολύ πιθανό να επιχειρεί να στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος, αφού βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη των ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, στηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Πάνο Καμμένο.

Την απουσία του από την συνεδρίαση της ΚΟ ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε επικοινωνία που είχε ο κ. Κόκκαλης με δημοσιογράφους υποστήριξε πως δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς βρίσκεται στην Πάτρα.

Πάντως ο ίδιος αν και πρόσθεσε ότι είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ τόνισε πως «για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τα κουβεντιάσουμε από κοντά».

Πρόκειται για δύο ηχηρές απουσίες από βουλευτές που, όπως φαίνεται με τον τρόπο τους παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας, ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο – παρών στη συνεδρίαση – Θανάσης Παπαχριστόπουλος που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.