Με οξύτητα μίλησε για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών άφησε από το βήμα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Όπως ακριβώς έκαναν τα πάντα για να την κερδίσουν, αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν».

Στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Όσο πιο ανίκανος αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τόσο πιο αδίστακτος γίνεται στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εξουσία», τόνισε ο κ Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για το «σκοτεινό της διακυβέρνησης Τσίπρα που ρίχνει βαριά σκιά πάνω στη Δημοκρατία μας».

«Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο για την προστασία των θεσμών και τη διαφύλαξη της πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές με συμφέροντες όρους με αποτέλεσμα κάποιοι να αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει «σε επίσημο τέταρτο μνημόνιο για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες. Γιατί φυσικά άτυπο μνημόνιο υπάρχει ήδη».

Για να προσθέσει: «Πώς απαντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Με τους τελευταίους σπασμούς της: Με νέα ρουσφέτια και κομματικούς διορισμούς, που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Με καινούργια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις Και με μία προκλητική προπαγάνδα, που θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν έκρυβε τόσες πληγές.Εφτασαν στο σημείο να εγκαινιάσουν το μετρό της Θεσσαλονίκης …τρία χρόνια νωρίτερα. Μέχρι και εκδοτήρια σε μουσαμάδες ζωγράφισαν για να δείξουν έναν σταθμό που δήθεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Σαν τα προκάτ χωριά του Στρατηγού Ποτέμκιν, έφτιαξαν μια εικονική πραγματικότητα, υποτιμώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο την νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων».

Απαριθμώντας τις εικόνες μιας «ζοφερής πραγματικότητας» όπως είπε τόνισε:

  • Ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας κάνει βόλτες εκεί όπου σκότωσε εν ψυχρώ αθώους ανθρώπους, παρέα με πρωτοπαλίκαρα του «Ρουβίκωνα».
  • Η αγαπημένη σύμβουλος του κ. Τσίπρα, η κ. Θάνου, με την ψήφο της Χρυσής Αυγής διορίζεται και πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής.
  • Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis καταγγέλλει πως πιέστηκε να ενοχοποιήσει πολιτικούς και όταν αρνήθηκε, τον μετέτρεψαν σε κατηγορούμενο.
  • Ποιοι; Οι ίδιοι που τον είχαν χρίσει προστατευόμενο μάρτυρα, την ώρα που ακόμη και ο κ. Τσίπρας τον αποκαλούσε ήρωα.
  • Οι κουκούλες βγαίνουν και φανερώνεται μια ωμή κυβερνητική μεθόδευση.
  • Ο θρασύς και αδίστακτος υπουργός Πολάκης απειλεί δικαστές, και ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καλύπτει. Και τον καλύπτει γιατί απλούστατα Πολάκης ίσον Τσίπρας.
  • Αυτό το έχουν καταλάβει πια όλοι οι πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τις φήμες για το «νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή, στην περίπτωση που ο κ. Καμμένος επιχειρήσει μια τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή το Σκοπιανό».

«Αλλά, πολύ πριν φθάσουμε στην ανοχή, θα έπρεπε να μιλήσουμε για συνενοχή. Διότι ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του κ. Τσίπρα, από τις Πρέσπες και μετά. Εφόσον διαφωνεί, θα έπρεπε να είχε φύγει από τότε. Μένοντας στην κυβέρνηση, έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να την υπογράψει. Άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι αντ’ αυτού, έφυγε από την κυβέρνηση ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος «αποπέμφθηκε μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό Συμβούλιο, με αλληλοκατηγορίες για χρηματισμό και χρήση μυστικών κονδυλίων». «Βαριές κουβέντες που συνεχίζουν να αιωρούνται, καθώς ούτε ο κ. Κοτζιάς ούτε ο κ. Τσίπρας αποτόλμησαν να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους:

  • Η θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία.
  • Η θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας».