Συνεχώς προστίθενται και νέες δηλώσεις αποδοκιμασίας από κυβερνητικά στελέχη, χαρίζοντας όπλα στη ΝΔ, λίγες ημέρες πριν από τη συζήτηση της πρότασης μομφής που θα καταθέσει εναντίον του.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τις απρέπειες που έγραψε σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, απειλώντας να μετατρέψει την πρόταση μομφής που θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, το ένα μετά το άλλο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να δηλώσουν, ο καθένας με το δικό του ύφος, την έντονη διαφωνία τους με τον «αψύ Σφακιανό», κατά την ορολογία του πρωθυπουργού.

Και το πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα διογκώνεται, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν δείχνει να βιάζεται καθόλου να καταθέσει την πρόταση μομφής, αφήνοντας τις εσωκομματικές αντιδράσεις να εκδηλωθούν ελεύθερα…

Μετά το πρώτο κύμα των αντιδράσεων για τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης εναντίον του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, από υπουργούς και βουλευτές, όπως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Νίκος Φίλης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Στέλιος Κούλογλου και άλλοι, τώρα σειρά πήραν οι επόμενοι.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τον έσφαξε με το βαμβάκι, η Κατερίνα Παπακώστα τον προσέβαλε, η Κωνσταντίνα Κούνεβα πήρε σαφείς αποστάσεις και η Ελένη Αυλωνίτου τον άδειασε. Σε αυτά να προστεθεί και η διαρροή Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του τηλεφώνησε ενοχλημένος και του είπε «το παράκανες!».

Οι μοναδικοί που στηρίζουν ακόμα τον κ. Πολάκη -που όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγνώμη, αλλά προκαλεί αναδεικνύοντας, λέει, το ήθος του απέναντι στους επικριτές του- είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης (που έχει άγχος να μαζέψει ψήφους του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να επανεκλεγεί ευρωβουλευτής) και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής των «53+», με ανάρτησή του στο Facebook, όχι απλά παίρνει σαφείς αποστάσεις από το ύφος της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη, αλλά τονίζει ότι «πρέπει να υπάρχουν όρια» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Η Κατερίνα Παπακώστα στην απάντησή της στον Παύλο Πολάκη ήταν προσβλητική για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας:

«Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ λέει “θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος”. Αυτό το πνεύμα απηχεί σε μένα η επίμαχη δήλωση. Αυτό το πνεύμα παρακμής του πολιτικού λόγου συμπίπτει με την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και δημιουργεί τους ανάλογους συνειρμούς», τόνισε η Κατερίνα Παπακώστα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα μόνο επαίνους είχε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο: «Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα του Στέλιου και της οικογένειάς του, όπως και άλλων ακτιβιστών της αναπηρίας, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν η κοινωνία και το κράτος στους αναπήρους. Σε συνεργασία που είχε με τους συνεργάτες μου παραγγείλαμε στο Ευρωκοινοβούλιο μια σύντομη έρευνα για το πώς λειτουργεί η Ανεξάρτητη Διαβίωση στην Ευρώπη»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη δήλωση Πολάκη εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και η Ελένη Αυλωνίτου.

Σύμμαχοι του Παύλου Πολάκη εμφανίζονται μόνο οι Γιώργος Κυρίτσης και Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο Γιώργος Κυρίτσης έγραψε πρώτος στο Τwitter ότι ο Παύλος Πολάκης έχει δίκιο, ενώ ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Που τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Πολάκης στην ουσία της τοποθέτησής του έχει δίκιο, από εκεί και πέρα, λόγω του στιλ του, της καταγωγής του κ.λπ., κάπου χάνει το δίκιο του. Δεν πετώ όμως τον Πολάκη στα σκυλιά, ούτε τον διυλίζω για να καταπιώ τον Αδωνι Γεωργιάδη».

Τάχθηκε επίσης υπέρ του πρωθυπουργού στην ενέργειά του να καλύψει πλήρως τον υπουργό του αλλά και στην επιλογή του να μετατρέψει μία πιθανή πρόταση δυσπιστίας προς το πρόσωπο του κ. Πολάκη σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συμπλήρωσε δε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση επιχειρείται δολοφονία χαρακτήρα. Ολα αυτά εντάσσονται στην απεγνωσμένη προσπάθεια του Δημήτρη Παπαδημούλη να βγει στη δημοσιότητα και να κερδίσει «σκληρές» ψήφους, την ώρα που άλλοι συνυποψήφιοί του, όπως ο Πέτρος Κόκκαλης, δείχνουν να παίρνουν κεφάλι.

Ο Παύλος Πολάκης, αντί να ζητήσει συγγνώμη, προκαλεί και επιστρέφει με τρόπο τα πυρά των συντρόφων του, κάνοντας λόγο για το «ηθικό πλεονέκτημα». Στη νέα ανάρτησή του εξηγεί τι είναι για τον ίδιο και την Αριστερά ηθικό πλεονέκτημα. Μια έμμεση απάντηση στον Νίκο Φίλη ο οποίος είπε ότι η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου δεν συνάδει με το ήθος της Αριστεράς.

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης «αυτοαποθεώνεται» ότι είναι τίμιος, δεν χρωστάει χάρες, ότι στηρίζει τους αδύναμους, ότι χτυπά τους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους και, τέλος, ότι είναι ο εαυτός του και τα γονίδια που κουβαλάει. Στο τέλος για… ξεκάρφωμα, πάντως, λέει «μην περιμένετε να μαλώσω δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές, ο εχθρός είναι απέναντι»…