Tα νέα Αμερικανικά ταχύπλοα ειδικών αποστολών που βρίσκονται στην ΝΑΤΟϊκή βάση στη Σούδα είδαν την Τρίτη από κοντά Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο κατά την ξενάγησή τους στη βάση της Σούδας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ βρέθηκαν στο ΚΕΝΑΠ όπου και  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα ταχύπλοα ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στο ελικοδρόμιο της ελληνικής φρεγάτας «Σαλαμίς».

Η άφιξη των δύο ανδρών αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα της φρεγάτας τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά  ενώ τους υποδέχθηκε άγημα για απόδοση τιμών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά στην οποία παρευρίσκονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο.

Στις συναντήσεις συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ενώ κατόπιν οι δύο πολιτικοί θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».