Mάχη για να κόψει το αλκοόλ έδωσε ο Μπραντ Πιτ, όπως αποκάλυψε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στους «New York Times».

Με αφορμή τη νέα του ταινία «Ad Astra» που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε όχι μόνο για την ταινία αλλά αποκάλυψε το πρόβλημα αλκοολισμού μετά τα διαζύγιό του με τη διάσημη ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί.

Το διαζύγιο οδήγησε τον ηθοποιό να αντιμετωπίσει την εξάρτησή του από το οινόπνευμα βρίσκοντας καταφύγιο στους Ανώνυμους Αλκοολικούς επί 18 μήνες.

«Δεσμεύτηκα να αποτοξινωθώ και από τότε παραμένω “καθαρός”», όπως ο ίδιος δηλώνει.

«Είχα ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε έπρεπε να το κόψω “μαχαίρι”. Έπρεπε να αφαιρέσω από τον εαυτό μου το δικαίωμα να πίνει». Σε αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον Πιτ να προσπαθεί να βγει και πάλι στο φως, τον βρήκε ο Τζέιμς Γκρέι για το «Ad Astra».

Έξι μήνες μετά το χωρισμό του, ο Πιτ βρέθηκε στους Ανώνυμους Ακοολικούς, για αποτοξίνωση, μια εμπειρία που, όπως ο ίδιος επισημαίνει, τον συγκίνησε:

«Έβλεπες όλους αυτούς τους άντρες να κάθονται σε ένα κύκλο και να μιλάνε με τέτοια ειλικρίνεια που δεν είχα ξανασυναντήσει στη ζωή μου», περιγράφει και προσθέτει:

«Ένιωσα ασφαλής. Κανείς δεν σε έκρινε και γι’ αυτό δεν έκρινες κι εσύ τον εαυτό σου».

«Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους βρήκα διέξοδο. Κάθαρση. Υπάρχει κάτι λυτρωτικό στο να βγάζεις και να αποκαλύπτεις τα χειρότερα κομμάτια του εαυτού σου. Έτσι βρίσκεις βάλσαμο και γιατρειά…», εξομολογείται.