Mπορεί η καραντίνα Vol.1 και Vol.2 να έλυσε κάποια θεμελιώδη προβλήματα, όπως εκείνο της διάσωσης εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι δημιούργησε άλλα. Παράπλευρα και ίσως για τους περισσότερους επουσιώδη, αλλά παρ’ όλα αυτά προβλήματα.

tews-gamoi__5_
Φιλιππος – Νίνα Φλορ: Η φωτογραφία που ανέβασε η νύφη στον λογαριασμό της στο Instagram με τίτλο «Just married»

Πάρτε για παράδειγμα τους γαλαζοαίματους που από τη μια στιγμή στην άλλη εξισώθηκαν με τους κοινούς θνητούς, απέκτησαν κοινή μοίρα με το ποίμνιό τους, βρέθηκαν στην ουρά για εμβολιασμό και πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους, να απομονωθούν από τον λαό τους, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ, να ματαιώσουν τις φωτογενείς παράτες σαν τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος γιόρτασε τα 70ά του γενέθλια με περίσσευμα σεμνοταπεινοσύνης σε στενό οικογενειακό κύκλο, να αναβάλουν τους γάμους τους και τελικά να μεταθέσουν στις ελληνικές καλένδες τη διαιώνιση του pedigree τους. Αλλά ακόμα και εκείνοι που αποφάσισαν να πάνε κόντρα στα σημεία των καιρών κλήθηκαν να ζήσουν ακόμα και την καθ’ υπερβολήν αποκαλούμενη ωραιότερη ημέρα της ζωής τους σε κλειστό, ασφυκτικά στενό οικογενειακό κύκλο.

Φιλιππος – Νίνα Φλορ

Πάρτε για παράδειγμα τον βενιαμίν της ελληνικής τέως βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος, όπως εύλογα μπορεί κανείς να συναγάγει, πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο πια θείο του δούκα του Εδιμβούργου, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Νίνα Φλορ τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσία Ελβετού τοπικού άρχοντα, του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, του πεθερού του πλέον, επιχειρηματία Τόμας Φλορ, και πιθανότατα του Θεού. Ο γάμος έγινε στα μέρη της νύφης, δηλαδή στο Σεν Μόριτς, και τα συχαρίκια και οι ευχές δόθηκαν στους νεόνυμφους, λόγω συνθηκών social distancing, με τη διαμεσολάβηση των κοινωνικών δικτύων. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο o 35χρονος πρίγκιπας και η 34χρονη σύζυγός του, η οποία, σύμφωνα με το λήμμα της στη Wikipedia αποκαλείται πια «πριγκίπισσα Νίνα της Ελλάδας και της Δανίας», αποφάσισαν να ζήσουν την ημέρα του γάμου τους στο rewind.

Ο τέως βασιλιάς και η σύζυγός του με τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε αναμνηστική φωτογραφία το καλοκαίρι του 2017 στο Πόρτο Χέλι

Η Νίνα Φλορ δεν περίμενε τον αναδεξιμιό της αείμνηστης Νταϊάνας να την κάνει πριγκίπισσα. Το κοινωνικό status και η οικονομική επιφάνεια του πατέρα της μαρτυρούν πως πιθανότατα μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα. Ο Τόμας Φλορ είναι ο ιδιοκτήτης της VistaJet ή αλλιώς της μεγαλύτερης εταιρείας ενοικίασης πολυτελών αεροσκαφών στον κόσμο με στόλο 73 Bombardier. Το περιοδικό «Forbes» υπολόγιζε πριν από δύο χρόνια την περιουσία του σε 2,3 δισ. δολάρια. Η αλλαγή που έφερε η πανδημία στον τρόπο που ταξιδεύουν οι «έχοντες» και η αύξηση της ζήτησης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στις μετακινήσεις προοιωνίζονται ότι τα έσοδα του Φλορ θα αβγατίσουν κι άλλο στα προσεχή χρόνια. Η Νίνα είναι η μοναχοκόρη του, ο καρπός του έρωτά του με την πρώην πλέον σύζυγό του Καθαρίνα Κονέτσνι-Φλορ, η οποία υπήρξε, μεταξύ άλλων, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Faberge, αλλά και ιδρυτικό στέλεχος περιοδικών τίτλων σε Ελλάδα και Ρωσία.

Σπουδαγμένη στη Μεγάλη Βρετανία και κατόπιν στις ΗΠΑ, η Φλορ γνωρίστηκε με τον Φίλιππο, που εργάζεται στον τομέα των χρηματοοικονομικών, στην Καλιφόρνια. Εκείνος προσπαθούσε να συνηθίσει το κοστούμι του τελευταίου περιζήτητου εργένη γαλαζοαίματου που του είχαν φορέσει τα περιοδικά από την ημέρα που ο πρίγκιπας Χάρι παραδόθηκε στον έρωτα της Μέγκαν Μαρκλ. Εκείνη μόλις είχε απογαλακτιστεί από τη δουλειά της στην πατρογονική επιχείρηση. Την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους την έκαναν το 2018 στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ.

tews-gamoi__1_

Για χρόνια η Φλορ ήταν το δημιουργικό μυαλό πίσω από τη VistaJet. Σε εκείνη οφείλονται οι στολές με την υπογραφή του οίκου Moncler που φορά το πλήρωμα, τα γεύματα που δημιουργούνται σε συνεργασία με τον Νόμπου Ματσουχίσα και οι άλλες τρυφηλές απολαύσεις που προσφέρονται στους επιβάτες των ιδιωτικών jets του πατρός της. Πλέον δηλώνει υπερήφανη ιδιοκτήτρια του πολυτελούς, φιλικού στο περιβάλλον, ξενοδοχείου «Kisawa Sanctuary» στη νήσο Μπενγκουέρα -14 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μοζαμβίκης-, το οποίο είναι μάλιστα το πρώτο resort στον κόσμο που δημιουργήθηκε μέσω 3D printing. Ναι, πρόκειται για την επιτομή της ταξιδιωτικής φαντασίωσης που μπορεί να σου φέρει δάκρυα στα μάτια. Στην ίδια περιοχή η Φλορ έχει ιδρύσει και το παρατηρητήριο Bazaruto με σκοπό τη διατήρηση της ισορροπίας και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος. Η 34χρονη Ελβετή αυτοπροσδιορίζεται ως νομαδική ψυχή και φυσικά είναι σάρκα από τη σάρκα του jet set της Γηραιάς Ηπείρου. Ο χαμαιλεοντισμός της είναι αξιοθαύμαστος και η περιουσία της δυσθεώρητη, αρκετή για να θρέψει και τις γενιές που δυνητικά θα ακολουθήσουν την ίδια και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Αλεξία – Κάρλος Μοράλες

Και να θέλει, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι οι γάμοι των τέκνων της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας εκτός από συναισθηματικά είναι και οικονομικά επικερδείς. Αλλωστε όταν δεν υπάρχει στην «αγορά» ευγενικό αίμα προς ένωση, η περιουσία και το κοινωνικό status είναι ένα πρώτης τάξεως υποκατάστατο. Εξαιρείται ο πρίγκιπας Χάρι που δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα και πήγε και ερωτεύτηκε κοινή θνητή, μιγάδα, διαζευγμένη και χωρίς σπουδαία οικονομική επιφάνεια προκαλώντας σχίσμα στο Παλάτι. Ως πιο «ριγμένη» θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς την πρωτότοκη κόρη του Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας.

Η Αλεξία παντρεύτηκε το 1999 τον Ισπανό ιστιοπλόο και κατόπιν αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες Κουιντάνα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Ο 50χρονος Ισπανός, που πλέον ασχολείται με την αρχιτεκτονική -προ δεκαετίας μάλιστα το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας και διαφθοράς των τοπικών αρχών στις Κανάριες Νήσους-, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ασφαλές, όχι σύνηθες, αλλά ούτε και εξωπραγματικό κομπόδεμα περιουσίας 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Η οικογένεια ζει εγκατεστημένη στο Λανθαρότε, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά, και πιθανότατα παρακολουθεί τη Μαρί Σαντάλ να δίνει -εάν και εφόσον το επιθυμεί- για φιλοδώρημα όσα οι ίδιοι μάζευαν φασούλι το φασούλι μια ολόκληρη ζωή. Γιατί; Γιατί με περιουσία που αθροίζεται σε κάτι περισσότερο από 2 δισ. δολάρια πολύ απλά μπορεί.

tews-gamoi__4_

Παυλος – Μαρί Σανταλ

Τι κι αν εδώ και αρκετά πια χρόνια η δεύτερη κατά σειρά από τις τρεις κόρες του Μίδα των Duty Free Shops Ρόμπερτ Μίλερ έχει βγει στη βιοπάλη σχεδιάζοντας luxury σειρές παιδικών ρούχων ή καταγράφοντας τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που -σύμφωνα με τη συλλογιστική της- ξεκινούν προτού ακόμα ένα παιδί αποχωριστεί την πάνα του; Στην πραγματικότητα, οι παραπάνω δραστηριότητες είναι το χόμπι της και μόνο.

Η 52χρονη σήμερα Σαντάλ ήδη από τη δεκαετία του ’80, τότε που μαθήτευε πλάι στον Αντι Γουόρχολ, καταγράφηκε στο συλλογικό ασυνείδητο ως η απόλυτη ενσάρκωση της περιζήτητης και ζάπλουτης κληρονόμου. Τον δεύτερο επιθετικό προσδιορισμό φροντίζει να τον κρατά θαλερό ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DFS Group με έδρα το Χονγκ Κονγκ που διατηρεί καταστήματα σε 420 τοποθεσίες, τα οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο κοντά στα 200 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Αν και την πλειοψηφία της εταιρείας κατέχει πια ο όμιλος LVMH, συμφερόντων Μπερνάρ Αρνό, η περιουσία της μεσαίας αδελφής Μίλερ ουδόλως κλυδωνίζεται.

Η Μαρί Σαντάλ συνάντησε τον Παύλο στη Νέα Υόρκη, όπου ζουν μέχρι και σήμερα, το 1985 και έπειτα από dating μιας δεκαετίας αποφάσισαν πως είχε έρθει η στιγμή να παραδεχτούν ότι ήταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, παρουσία κοινού. Ο γάμος τους τελέστηκε την 1η Ιουλίου του 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο και ήταν τόσο φαντασμαγορικός όσο επέβαλαν η ευγενής καταγωγή του γαμπρού και τα προικιά της νύφης. Μόνο το νυφικό διά χειρός Valentino υπολογίζεται ότι κόστισε περί τις 225.000 ευρώ τότε.

Ο 54χρονος σήμερα Παύλος και η Μαρί Σαντάλ έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά: τη Μαρία-Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον Αχιλλέα-Ανδρέα, τον Οδυσσέα-Κίμωνα και τον Αριστείδη-Σταύρο. Η 25χρονη πρωτότοκή τους είναι η αδιαφιλονίκητη ναυαρχίδα της τέως βασιλικής οικογένειας στα κοινωνικά δίκτυα (224.000 followers).

tews-gamoi__6_Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ

Μολονότι η Τατιάνα Μπλάτνικ υπολείπεται σε περιουσιακά στοιχεία της συννυφάδας της Μαρί Σαντάλ, η 40χρονη σύζυγος του 51χρονου Νικόλαου είναι η αλήθεια ότι κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στη γοητεία και την αυταπόδεικτη καλλονή της. Αλλά και με τις δηλώσεις της πως δεν νιώθει καθόλου πριγκίπισσα. Και ούτε την ενδιαφέρει κιόλας, αν και ο Νικόλαος είναι ο πρίγκιπάς της. Η Μπλάτνικ γεννήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του ’80 στη Βενεζουέλα. Κόρη ενός αρχετυπικού, όπως γράφεται, playboy της εποχής, του σλοβενικής καταγωγής Λότι Μπλάτνικ, και της Γερμανίδας Μαρί Μπλανς Μπιερλάιν. O πατέρα της, ο οποίος διατηρούσε στα 60s δεσμό με την ηθοποιό Νάταλι Γουντ, είχε επιχειρήσεις υποδηματοποιίας που εξασφάλισαν στην οικογένεια τον επιούσιο και κάτι παραπάνω.

Η μητέρα της, πάλι, έχει αριστοκρατικό pedigree. Ελκει την καταγωγή της από τον οίκο του Ανόβερου και τον βασιλιά Γεώργιο A’ της Αγγλίας. Το 1986, όταν η Τατιάνα ήταν μόλις 6 ετών, ο πατέρας της πέθανε – κατά μία εκδοχή σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Ελβετία. Την περιουσία του κληρονόμησαν η Τατιάνα και ο αδελφός της Μπόρις. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, αλλά η επαγγελματική διαδρομή της την οδήγησε σε άλλα μονοπάτια, αφού δούλεψε για χρόνια ως event planner στον οίκο της στενής οικογενειακής φίλης της, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ. Ηρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004 και έξι χρόνια μετά, σε ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, ο πατριός της τη συνόδευσε και την παρέδωσε νύφη στον Νικόλαο. Ο γάμος έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2010 στις Σπέτσες και το ζευγάρι κατόπιν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Η Μπλάτνικ απέχει πια από τον επαγγελματικό στίβο -ποιος διαφωνεί ότι είναι σκληρό το μεροκάματο του θρόνου από μόνο του;- και, όπως κάθε έστω εξ αγχιστείας γαλαζοαίματη, καταπιάνεται με φιλανθρωπίες, έχοντας μάλιστα εκδώσει και ένα βιβλίο με ελληνικές συνταγές («A Taste of Greece», εκδόσεις teNeues), τα έσοδα από το οποίο διοχετεύονται σε αγαθοεργίες.

tews-gamoi__2_

Θεοδώρα

Η μόνη που περιμένει με στωικότητα και καρτερία τη βέρα στο δεξί είναι η Θεοντόρα Γκρις (ήτοι Θεοδώρα Ελλάδα), κατά κόσμον Θεοδώρα, ή αλλιώς η 37χρονη μικρότερη κόρη του τέως βασιλικού ζευγαριού και βαφτισιμιά της βασίλισσας Ελισάβετ. Πέρυσι τέτοιες ημέρες ήταν προγραμματισμένος ο γάμος της με τον 36χρονο Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου (κατά κόσμον Ματ) Κούμαρ στις Σπέτσες, όμως θυσιάστηκε κι αυτός στον βωμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, με ανάρτησή της στο Instagram η κόρη του τέως βασιλιά αναπολούσε τον γάμο που δεν έγινε – το λες και ποιητική αδεία.

Ο Κούμαρ, αν και έχει σημαντική πορεία ως νομικός, ειδικευμένος στις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, είναι μάλλον ο πιο κοινός από τους κοινούς θνητούς που έχουν περάσει το κατώφλι του ελληνικού τέως βασιλικού οίκου. Γνωρίστηκαν με τη Θεοδώρα στην Καλιφόρνια όταν εκείνη είχε πολιτογραφηθεί μόνιμη κάτοικος της Πόλης των Αγγέλων και κυνηγούσε οντισιόν την οντισιόν την καριέρα της στην υποκριτική. Η μεγάλη ευκαιρία μπορεί να μην ήρθε στα επαγγελματικά της -το magnum opus της ήταν ο ρόλος στο «Τόλμη και Γοητεία» όπου πρωταγωνίστησε ως Θεοντόρα Γκρις-, όμως βρήκε τον πρίγκιπά της.