«Δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος». Το λένε συνήθως οι παλιοί όταν τους ρωτήσεις για το πώς εκτιμούν την πορεία μιας εκπομπής. Σωστό μεν δύσκολο δε. Γιατί για να τρέξεις απόσταση πρέπει να έχεις χρόνο και στην τηλεόραση πλέον, περισσότερο από ποτέ, ο χρόνος είναι χρήμα.

Γι αυτό και δύο περίπου μήνες μετά την έναρξη της πιο «ζωηρής» σεζόν για τα τελευταία χρόνια ήρθε η ώρα να δρομολογηθούν αλλαγές και «κοψίματα». Ακόμη και αναβολές όλων όσα προγραμματίζονταν για το β΄ μισό της σεζόν.

Από το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου λοιπόν, στις 11 στον Alpha έρχεται μια νέα δίωρη εκπομπή, το «Alpha παντού», την οποία θα παρουσιάζει η Μαρία Νικόλτσιου έχοντας μαζί της τους Πέτρο Καρσιώτη και Βίκη Χαντζή. Η αλλαγή αποφασίστηκε και πλέον από αύριο θα δοκιμαστεί σε αυτή την πιο ανταγωνιστική ζώνη στην διάρκεια της ημέρας ένα άλλο ενημερωτικό μοντέλο στην θέση του «Ωρα για Μελέτη». Μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν.

Στον Alpha υπάρχει μία ακόμη σημαντική αλλαγή καθώς από σήμερα στις 13.00 «μετακομίζει» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου με το «Pop up», το οποίο έχοντας σαφή δείγματα ανόδου της τηλεθέασης τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να αλλάξει ζώνη προκειμένου να βγει από έναν δύσκολο και «παγιωμένο» στη συνείδηση του κοινού ανταγωνισμό στην ζώνη μετά τις 14.00, και να ανέβει πιο ψηλά. Η θεματολογία της εκπομπής έχει αλλάξει και έχει ενισχυθεί σημαντικά οπότε μένει να φανεί πόσο μπορεί να βοηθήσει η αλλαγή ώρας καθώς και στη ζώνη 12 με 1 υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός.

Στο OPEN η πορεία του τηλεπαιχνιδιού «Joker» στους πίνακες τηλεθέασης δυστυχώς δεν ήταν καλή γι αυτό και αποφασίστηκε να διακοπεί η προβολή του από τις 9 Νοεμβρίου. Οι αλλαγές που έγιναν με την προσθήκη προσώπων, κοινού και κάποιες μικρές επεμβάσεις στην εικόνα τελικά δεν βοήθησαν οπότε με 1% και 2% η απόφαση για διακοπή ήταν μονόδρομος. Φυσικά έπαιξε ρόλο και η αρνητική δημοσιότητα που προκάλεσε η συμμετοχή του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος με δηλώσεις και συνεντεύξεις ουσιαστικά «έριξε λάδι στη φωτιά», κάτι που άφησε αρνητικό αποτύπωμα και στην εικόνα του τηλεπαιχνιδιού.

Στον ΣΚΑΪ μικρές αλλαγές περιεχομένου θα γίνουν και ήδη έχουν γίνει στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά «Καλό μεσημεράκι» ωστόσο αυτό που πραγματικά θα κάνει την διαφορά στην εικόνα θα είναι το πρόγραμμα μετά τις γιορτές. Λόγω λήξης του «Big Brother», του «The Voice», του «My style rocks» δημιουργούνται κενά τα οποία θα καλυφθούν από εκπλήξεις.

Ηδη από το βράδυ της Κυριακής προβλήθηκε το τρέιλερ για το νέο μουσικό ριάλιτι του σταθμού με τίτλο «House of Fame» το οποίο θα προβάλλεται καθημερινά ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί το «Survivor» και ένα καθημερινό απογευματινό πρόγραμμα μόδας. Δε φαίνεται να παίρνει πράσινο φως το «Masked Singer» το οποίο «παγώνει» στην παρούσα φάση ενώ αναζητείται και ένα ακόμη project το οποίο θα προβάλλεται στην απογευματινή ζώνη και έχει μαγειρικό περιεχόμενο.

Στο Star ετοιμάζεται το «Master Chef» για να διαδεχτεί το «GNTM» ενώ δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στα τρέχοντα.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα προβληθεί «Your face sounds familiar» στον ΑΝΤ1 λόγω πανδημίας καθώς το ρίσκο είναι μεγάλο και ήδη στο σόου του OPEN «Just the two of us» παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα.