Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και αντιδράσεων από πολίτες, προκαλεί η επιλογή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη , να επισκεφτεί, χωρίς μάλιστα να φορά μάσκα, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιχείρησε να κάνει «αυτοψία» στο νοσοκομείο Σωτηρία, ωστόσο η ενέργεια του να κάνει δηλώσεις μπροστά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό γύρισε μπούμερανγκ, καθώς ο «αψύς Σφακιανός» φρόντισε να μιλησει στην κάμερα κρατώντας την μάσκα στα χέρια!

Η ενέργειά του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες του διαδικτύου που έσπευσαν να του χρεώσουν μια νέα γκάφα… μεγαλύτερη και από αυτή με το «τσιμπούσι του lockdown» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

ο υπουργείο Υγείας εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας.

Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής.

Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του.

Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη.

Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του.

Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».