Γράφει η Ανιέζα Μεχμέτι

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά για όλους μας. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση, έχουν “παγώσει” τα σχέδια μας, με πολλούς από εμάς ίσως να μην έχουμε καν τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει. Μπορεί να έχουμε απομείνει ελάχιστοι που πιστεύουμε ότι ακόμη μπορεί να συμβεί το Θαύμα των Χριστουγέννων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μείνουμε αδρανείς και να περιμένουμε πως θα περάσει και ο τελευταίος μήνας του έτους.

Ναι, μπορούμε να περάσουμε υπέροχα τα Χριστούγεννα, παρά την καραντίνα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι θέληση, φαντασία και τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Παρακάτω θα βρεις τέσσερις συμβουλές, τις οποίες αν θέλεις, ακολουθείς, ώστε οι φετινές γιορτές να παραμείνουν αξέχαστες.

Διακοσμούμε το σπίτι μας ή αλλιώς η Ώρα του Παιδιού

Αν ακόμα δεν έχεις στολίσει το σπίτι σου, τότε τι περιμένεις; Σήκω από τον καναπέ, βάλε τα χριστουγεννιάτικα σου ρούχα ( σίγουρα θα υπάρχει στην ντουλάπα σου μία μπλούζα ή μία πιτζάμα που θα φωνάζει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ) και ξεκίνα να στολίζεις κάθε γωνία του σπιτιού σου. Πέρα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια που έχεις κρατήσει από τις προηγούμενες χρονιές, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου στολίδια με υλικά που έχεις στο σπίτι σου  Αρκεί να ψάξεις στο διαδίκτυο και θα ανακαλύψεις αρκετά βίντεο και εικόνες, που θα σε εμπνεύσουν. Έτσι θα περάσεις ευχάριστες και δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σου ή με τα άτομα που συγκατοικείς. Και αν τα φετινά Χριστούγεννα σε βρίσκουν μόνο σου στο σπίτι, τότε χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που σου προσφέρει η τεχνολογία. Κάνε μία βιντεοκλήση και πέρνα ευχάριστα με τα άτομα που θα ήθελες να έχεις κοντά σου.

Βίντεο που μπορείς να παρακολουθήσεις  και να πάρεις κάποιες ιδέες:

Extra Tip: Μην ξεχάσεις να βάλεις τραγούδια, γιατί… Χριστούγεννα ήρθαν πάλι.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Η λίστα με τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις είναι τεράστια και για όλα τα γούστα. Από τον Σκρούτζ και τα Πνεύματα των Χριστουγέννων μέχρι τον Γκριντς που μισεί και κλέβει τα Χριστούγεννα, έχεις την ευκαιρία να περάσεις υπέροχα και φέτος. Διάλεξε μία ταινία, ετοίμασε ζεστή σοκολάτα και απόλαυσε τη κάθε στιγμή. Εναλλακτικά, κανόνισε ηλεκτρονικό ραντεβού με τους φίλους σου και παρακολουθήστε μαζί την ταινία, γελάστε και διασκεδάστε, ακόμα και αν βρίσκεται ο ένας μακριά από τον άλλον.

Πέντε Χριστουγεννιάτικες ταινίες που σου προτείνω:

  1. Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων (How the Grinch stole Christmas) – 2000
  2. Το ξωτικό των Χριστουγέννων (Elf) – 2003
  3. Μία Υπέροχη Ζωή (It’s a Wonderful Life) – 1946
  4. Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (Nightmare before Christmas) – 1993
  5. Το Πολικό Εξπρες (The Polar Express) – 2004

Με τα δυο χεράκια πλάθω…μπισκοτάκια

Τα Χριστούγεννα συνεπάγονται με μία πιατέλα γεμάτη μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Αλλά και τα μπισκότα έχουν την τιμητική τους. Ειδικότερα αν δεν έχεις κάποιο ταλέντο στην ζαχαροπλαστική. Αγαπημένη συνταγή: μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας.

Ααα και μην ξεχάσεις να αφήσεις κάποια και για τον Αϊ Βασίλη!

Χάρισε τα πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Ας μην ξεχνάμε πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης. Ιδιαίτερα σε αυτήν περίοδο που διανύουμε έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε την αγάπη μας στους άλλους. Το 2020 είναι μία χρονιά που κανένας δεν θα την ξεχάσει. Για αυτό, ας κλείσουμε το έτος με τον πιο μαγικό και γλυκό τρόπο. Έτσι, κάνε ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου, κράτα αυτά που θέλεις και χρησιμοποιείς και τα υπόλοιπα δώρισε τα σε φίλους, σε γείτονες και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ας γίνουμε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας και ας ενωθούμε – έστω και εξ αποστάσεως- για ένα καλύτερο αύριο!