Ηταν αρχές του χρόνου όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Ο Λέντι, ο Ζίκο, ο Εντι και η Ρομίνα, μια παρέα παραβατικών Αλβανών που πούλαγαν ναρκωτικά για να βγάλουν… μεροκάματο, αναβαθμίζουν τη δράση τους και αποφασίζουν να απλωθούν στην καλή κοινωνία της Αθήνας. Στήνουν ένα «μαγαζί» αποκλειστικά delivery κοκαΐνης για πελάτες που δεν τους ενδιαφέρουν οι τιμές. Απευθύνονται δηλαδή σε «φραγκάτα ρουθούνια» που θέλουν τη «λευκή κυρία» σπίτι τους, σε διάφορες ποιότητες, και δεν τους απασχολεί αν θα δώσουν παραπάνω 20 ή 30 ευρώ το γραμμάριο για να «φτιαχτούν». Ετσι, στήνουν την μπίζνα και η πρώτη καραντίνα απογειώνει τις δουλειές τους. «Τα παιδιά 24h – Non Stop», όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνταν στα SMS που έστελναν στους πελάτες, βγάζουν σιγά-σιγά off όλους τους προμηθευτές κοκαΐνης της υψηλής κοινωνίας και αποκτούν μια ατζέντα που τον Δεκέμβριο του 2020 περιλαμβάνει περίπου 800 ηχηρά ονόματα.

Μέσα από τη φυσική παρακολούθηση αλλά και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συντάσσουν δύο λίστες. Η μία αφορά τα τηλέφωνα και τους πιθανούς χρήστες τους και η άλλη περιστατικά για να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί την υψηλή πελατεία. Οπως, για παράδειγμα, το σκηνικό που έγινε δέκα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ της 22ας Ιουνίου και περιγράφεται από τους αστυνομικούς στο διαβιβαστικό της υπόθεσης. Μια καλή πελάτισσα από την Κηφισιά τηλεφωνεί στα «παιδιά non stop» για να παραγγείλει: «Του ζητάει “δύο κλειδιά” (δηλαδή 2 γραμμάρια κοκαΐνη) και του λέει να της τα πάει στο τηλεοπτικό στούντιο που βρίσκεται… (σ.σ.: αναφέρει το όνομα και τη διεύθυνση). Του ζητάει επίσης εμμέσως να την ενημερώσει για την ποιότητα καθώς, όπως του λέει, είναι εκεί κάποιος σκηνοθέτης αλλά και άλλοι, υπονοώντας άτομα από τον επιφανή κόσμο, πράγμα που μπορεί να αυξήσει την πελατεία τους. Στο τέλος της συνομιλίας καταλαβαίνει και η ίδια η χρήστης της τηλεφωνικής σύνδεσης ποιος έχει βάρδια και του λέει χαρακτηριστικά: “Είσαι εσύ που συμπαθώ”».

Σε μια άλλη περίπτωση, λίγο μετά τα μεσάνυxτα της 21ης Ιουνίου, τα «παιδιά του 24ώρου» δέχονται το τηλεφώνημα, αν και δεν προέρχεται από Viber ή Signal, όταν καταλαβαίνουν ποια πελάτισσα είναι στην άλλη άκρη της γραμμής. Oπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αφού πρώτα του δικαιολογείται ότι τον καλεί από το τηλέφωνο γιατί δεν υπάρχει Internet, του ζητάει να της πάει τέσσερα κομμάτια στο… (σ.σ.: αναφέρει πασίγνωστο club σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της παραλιακής) με το delivery boy του κυκλώματος. Oταν του λέει την ποσότητα, αυτός προσπαθεί να τη σταματήσει λέγοντάς της “θα τα πούμε από κοντά”. Η πελάτισσα του λέει μάλιστα να γκουγκλάρει το ξενοδοχείο για να βρει το club».

Oπως προκύπτει από τη δικογραφία αλλά και τις αναλύσεις των αστυνομικών, η πρώτη καραντίνα της άνοιξης βοήθησε στο να διαδοθεί από στόμα σε στόμα «η καλή δουλειά» της «ομάδας non stop», όμως το καλοκαίρι πραγματικά απογειώθηκε η δράση της. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, αν και γνωρίζουν από το 2016 τις δουλειές του 33χρονου Λέντι, του αρχηγού δηλαδή της ομάδας, στα τέλη του περασμένου Μαΐου εντοπίζουν τη νέα του οργάνωση και αρχίζουν να τους παρακολουθούν.

Διαπιστώνουν ότι το στρατηγείο βρίσκεται στην Καλλιθέα, υπάρχουν τηλεφωνητές ανά βάρδια και τρία αυτοκίνητα με ειδικές ηλεκτρονικές κρύπτες που κάνουν το delivery της κόκας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: «Η διακίνηση της κοκαΐνης ελάμβανε χώρα κατόπιν προκαθορισμένων ραντεβού. Υπήρχαν και κλήσεις στις οποίες υποχρέωναν τους πελάτες να κατεβάσουν Viber ή Signal, στις δε τηλεφωνικές τους συνομιλίες ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί, επιπλήττουν πολλές φορές τους πελάτες όταν αναφέρουν κάτι το οποίο μπορεί να προδώσει τη δραστηριότητά τους λέγοντάς τους να ζητούν μόνο συνάντηση αποστέλλοντας τη διεύθυνση που θέλουν να γίνει η παράδοση. Χρησιμοποιούν κωδικές λέξεις όπως “μπίρα” ,“κρασί”, “πίτσα”, “κλειδί”, “ποτό”, “μαντάμ”, “πίτα γύρο”, “έτοιμο”, “διαμαντάκι” κ.ά.».

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι οι πελάτες είναι στην πλειονότητά τους από συγκεκριμένες περιοχές: Εκάλη, Κηφισιά, Ψυχικό, Κολωνάκι, Γλυφάδα, Βούλα. Τα ονόματα που παραγγέλνουν delivery τις «λευκές γραμμές» τους για να «φτιαχτούν», ηχηρά. Τραγουδιστές, δημοσιογράφοι της σόουμπιζ, διαφημιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, «Μυκονιάτες», αθλητές, δικηγόροι, επιχειρηματίες. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν 235 επαφές, ενώ περιμένουν και άλλες περίπου 500 μετά την ολοκλήρωση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, που γίνεται με αργούς ρυθμούς λόγω COVID-19, για να «δέσουν» και το υπόλοιπο πελατολόγιο.

Οι δουλειές πάνε από το καλό στο καλύτερο. Οσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο καλοκαίρι, τα «παιδιά non stop» δουλεύουν στο κόκκινο. Εως και 15 ώρες στη βάρδια και η κόπωση είναι μεγάλη. Ακόμη και η Ρομίνα, δεξί χέρι και σύντροφος του μεγάλου αφεντικού, παραπονιέται για τον φόρτο εργασίας. Οπως αναφέρεται σε καταγεγραμμένη συνομιλία στο διαβιβαστικό της υπόθεσης: «Την 00:24 ώρα της 18.9.20, ο Λέντι συνομιλεί με τη σύζυγό του η οποία του κάνει παράπονα ότι δουλεύει 15 ώρες την ημέρα και μετά δεν έχει όρεξη να εκτελέσει τα συζυγικά του καθήκοντα. Ο αρχηγός τότε την προετοιμάζει και της λέει χαρακτηριστικά: “Τώρα που θα πάρουμε εκείνον τον εργαζόμενο θα δεις πόσο δυνατός είναι ο άντρας σου στο κρεβάτι”, δείχνοντας έτσι ότι ήδη προετοιμάζει την πρόσληψη νέου προσώπου».

Τα λεφτά είναι πολλά. Το μαύρο ναρκω-χρήμα ρέει άφθονο. Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο ένα μέρος από τα λεφτά να βγαίνει στην Αλβανία για να ξεπλυθεί. Το big boss αποκτά εξοχικό στο Αλεποχώρι, όπου περνά πολλές ώρες καταστρώνοντας νέα παράνομα projects.

«Είχαν ονομάσει την οργάνωσή τους “24h-non-stop” διαφημίζοντας με το όνομα αυτό στο πελατολόγιό τους, κάθε φορά που υπήρχε λόγος ενημέρωσης. Ή για λόγους marketing τυχόν νέας ποιότητας ναρκωτικών που προμηθεύονταν. Επίσης ήταν ακάθεκτοι στο θέμα της τιμής και του τρόπου πληρωμής, μη διαπραγματευόμενοι αγορές επί πιστώσει», αναφέρεται στη δικογραφία.