Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, στη συζήτηση που έγινε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου, η οποία γίνεται μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, είπε πως οφείλουμε να διαφυλαχθεί το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου.

«Σας καλώ να απαντήσετε ως ο Αλέξης Τσίπρας πατέρας 2 παιδιών, στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα 3 παιδιών» είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις κατηγορίες περί παιδεραστίας και διακίνησης ανήλικων προσφύγων που εκτοξεύουν ΜΜΕ και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού «#ΜeΤoo», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους «ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν κάποια στιγμή από τον υπόνομο».

«Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ ανοιχτά πριν ο κατήφορος ολοκληρωθεί. Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πως τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα. Κύριε Τσίπρα σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών», είπε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» και τον έδειχνε μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά από μια θεατρική παράσταση. Ωστόσο, όπως είπε ο πρωθυπουργός «Κάτι έλειπε από τη φωτογραφία. Έλειπε η κα Κονιόρδου. Αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύσατε και αυτή η πραγματική. Αυτές είναι σταλινικές πρακτικές κ. Τσίπρα. Δεν γίνονται σε σοβαρές χώρες τέτοια πράγματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις δυο φωτογραφίες.

Πράγματι, στην «Αυγή, αλλά και σε φιλικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κόπηκε η Λυδία Κονιόρδου από φωτογραφία περυσινής παράστασης στην Επίδαυρο, στην οποία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, η ηθοποιός και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου και άλλοι θεατρικοί παράγοντες. Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Λυδία Κονιόρδου συνεργάστηκαν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Πέρσες”, η οποία ανέβηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2020.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του στη βουλή, στο πιο γνωστό παράδειγμα διαγραφής μιας γνωστής προσωπικότητας από φωτογραφία, επί Στάλιν. Ηταν ο Νικολάι Γιεζόφ, ο «αιματοβαμμένος» ηγέτης της μυστικής αστυνομίας της Σοβιετικής Ένωσης και εμπνευστής της «Μεγάλης Εκκαθάρισης», τον οποίο ο Στάλιν δολοφόνησε το 1938, όταν δεν ήταν πια απαραίτητος.