Γράφει η Ανιέζα Μεχμέτι

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους, με ελάχιστους ακόμα να απολαμβάνουν την καταγάλανη θάλασσα και τον ήλιο της Ελλάδας. Οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει στην καθημερινότητα μας και καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτήν. Ωστόσο, ο μήνας Σεπτέμβριος για πολλούς σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας εποχής, αφού θέσαμε νέους στόχους και κάναμε καινούρια ξεκινήματα. Μια καλή συντροφιά για κάθε νέα αρχή ήταν, είναι και θα παραμείνει το βιβλίο. Για αυτό τον λόγο παρακάτω θα βρεις τρεις προτάσεις βιβλίων που επικεντρώνονται στην αυτοβελτίωση και στο πνεύμα, ώστε να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου και να πορευτείς γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

  1. “Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου;”Jiddu Krishnamurti

Εκδόσεις: Κey Books

Συνήθως έχουμε την εντύπωση πως για να γίνουμε ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι στη ζωή μας είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή τις “οδηγίες” που μπορεί να δώσει ένας επιτυχημένος για εμάς άνθρωπος. Ο Jiddu Krishnamurti, ο συγγραφέας του βιβλίου “Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου;” που έχει πουλήσει πάνω από 4.000.000 αντίτυπα, διαφωνεί με την παραπάνω άποψη και υποστηρίζει πως τα εμπόδια που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μας οδηγούν στην πνευματική ισορροπία, αφού με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτουμε τον πραγματικό μας εαυτό.Σε αυτό το βιβλίο μπορούμε να βρούμε απαντήσεις σε ερωτήματα που μας έχουν απασχολήσει, όπως “Ποιο είναι το νόημα της ζωής” και “Τι θέλουμε από τη ζωή;”

  1. Ανάμεσα σε ηλίθιους, Thomas Erikson

Εκδόσεις: Διόπτρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καλούμαστε να επικοινωνήσουμε με πολλούς ανθρώπους είτε σε προσωπικό, είτε σε κοινωνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Πώς, ωστόσο, θα ξέρουμε ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να συνομιλήσουμε με τους άλλους; Ο Τhomas Eriksonδιακρίνει τέσσερις  βασικούς τύπους συμπεριφοράς και με τη βοήθεια τεσσάρων χρωμάτων – κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και μπλε- κατατάσσει τους ανθρώπους δίνοντας εύστοχα παραδείγματα. Συνεπώς, όχι μόνο  με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτουμε και αγκαλιάζουμε διάφορες πτυχές του εαυτού μας.

  1. Το Δώρο 2, Στέφανος Ξενάκης

Εκδόσεις: Key Books

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το πρώτο του βιβλίο “Το Δώρο” ο Έλληνας συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει και με τον δικό του τρόπο μας βοηθάει να δούμε τη ζωή μας με ένα άλλο μάτι, πιο θετικό και πιο συναισθηματικό. Στο εν λόγω βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα “Γιατί προσπερνάμε τα δώρα που μας προσφέρει απλόχερα η ζωή;” χρησιμοποιώντας καθημερινά, απλά παραδείγματα.