Γράφει ο Θανάσης Κατσικίδης

Στις στέπες των Αρνητών του Ιού και των Εμβολίων, επιστήμονες και γνώστες Ιατρικών και μη ειδικοτήτων παρεισφρέουν στις τάξεις του επικίνδυνου αυτού κινήματος και πολλοί αναρωτιούνται το γιατί;

Καθώς το κύμα της ψευδό-επιστημοσύνης διογκώνεται, σε σημείο που πορείες καταλήγουν σε εκτεταμένα επεισόδια και εργαζόμενοι εναντιώνονται εισακούγοντας τα κελεύσματα μη τεκμηριωμένων επιστημονικά θεωριών, νομικοί, ιατροί και επιστήμονες κάθε είδους κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ως εκπρόσωποι και αυθεντίες του Κινήματος και των στασιαστών του.

Αυθεντίες που προσφέρουν «δωρεάν» το λόγο τους και τις γνώσεις τους σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τα όπλα της Σύγχρονης κοινωνίας, γίνονται προπομποί επιβεβαίωσης αυτών που αναζητούν την εύκολη και ικανοποιητική λύση για τα δεινά που βιώνουν, ποντάροντας στο φόβο και την αβεβαιότητα, όμως μήπως οι ιδιαίτεροι αυτοί επιστήμονες-φωστήρες εκμεταλλεύονται τα αντιδραστικά Κινήματα προς όφελος τους;

Εξηγούμαι για το πως δουλεύουν οι κεφαλές των Αρνητών.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν μία υπόθεση. Ας πάρουμε ως δεδομένο πως ανήκω στον κλάδο της Ιατρικής και ανήκω σε αυτούς που δε γνώρισαν τη φήμη των συναδέλφων τους, ενώ το επιστημονικό μου έργο παραμένει φτωχό στα στενά όρια του επαγγελματικού μου χώρου.

Και η ευκαιρία είναι φανερή, θα γίνω ένας από αυτούς που θα τους δώσει πάτημα να πιστέψουν ακόμα περισσότερο πως ανώτερες δυνάμεις επιβουλεύονται την προσωπικότητα τους και τη μετατροπή του DNA τους.

Η αφορμή βρέθηκε, η αιτία υπάρχει και η ευκαιρία προσφέρεται με την αυξανόμενη ζήτηση, αλλά χρηματικό όφελος θα αποκομίσω;

Η απάντηση είναι ναι, καθώς αν παρατηρήσει κανείς οι περισσότεροι στρούκτορες και καθοδηγητές των Αρνητών δημιούργησαν διαδικτυακά κανάλια που εκπέμπουν τα βίντεο τους.

Και θα ρωτήσει κανείς και ποιο το νόημα να ανεβάζεις βίντεο στο διαδίκτυο με αποπροσανατολιστικές απόψεις;

Η απάντηση απλή!

Ένα κανάλι με τουλάχιστον 1.000 ακόλουθους αποδίδει στο δημιουργό του χρηματικό όφελος, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 1.20€ ανά 1.000 προβολές.

Ναι αλλά θα πει κάποιος διστακτικός, πως αξίζει να θυσιάσει ένας γιατρός την καριέρα του για 1€;

Η απάντηση δίνεται από τα ίδια τα κανάλια των προφητών-ειδικών, οι οποίοι συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές στα βίντεο που ανεβάζουν, κλιμακωτά αυξάνοντας τους ακόλουθους και τις προβολές στα υπόλοιπα τους βίντεο, δημιουργώντας μια αλυσίδα προβολών και σε άλλους «ειδικούς» με τα δικά τους κανάλια, δημιουργώντας υπεραξία στις στρατευμένες απόψεις.

Οπότε το 1€ πλέον αποτιμάται σε χιλιάδες ευρώ και ένας νέος επενδυτικός κύκλος γεννιέται.

Και ο ίδιος διστακτικός θα αναφέρει ως δεύτερη παρατήρηση, αξίζει ένας νομικός που βγάζει από υποθέσεις ικανοποιητικά χρήματα και θα στιγματιστεί ως «ψεκασμένος» στην συλλογική συνείδηση να ασχολείται με τέτοια Κινήματα;

Μήπως τελικά είναι κακόβουλοι αυτοί που βλέπουν μεταξύ άλλων το οικονομικό όφελος στο παρασκήνιο και αυτοί οι «ειδικοί» το κάνουν πραγματικά από αγάπη στο συνάνθρωπο τους, με το να τους ενημερώνουν για την «Παγκόσμια Συνωμοσία» με τα μικροτσίπ και τα νανοσωματίδια;

Η απάντηση εξίσου απλή.

Δικηγόροι που αναδεικνύονται ως προστάτες του Κινήματος έχουν αποκτήσει και αποκτούν τεράστια πελατεία και πλείστους αρνητές-πελάτες χτίζοντας τους ένας πρόσωπο εμπιστοσύνης, ως ο πατέρας-αδερφός που τους μιλάει τη γλώσσα της αληθείας (συνήθως την ομιλούν με κεφάλαια εμφατικά γράμματα για όλα τα είδη των ακροατηρίων).

Άρα ο δικηγόρος που έχει υποστεί καθίζηση στην πελατεία του λόγω της νόσου, αποκτά νέα πηγή εισόδων χρεώνοντας σε «φιλικές» τιμές τους παραβάτες-πελάτες τους, οι οποίοι οδηγούνται στην παράβαση του νόμου επειδή έχουν ακούσει τους «σωτήρες» τους.

Και πως αντιμετωπίζονται τα αυξανόμενα φαινόμενα καθοδήγησης προς τον αρνητισμό;

Εύκολα θα απαντούσε κανείς πως απαιτείται η σωστή ενημέρωση, αλλά ο εχθρός χειρίζεται με επιδέξιο τρόπο την προπαγάνδα, οπότε οι εκάστοτε επαγγελματικές κοινότητες από κοινού με το κράτος, οφείλουν να χτυπήσουν τις αναθεωρητικές «αυθεντίες» στους λόγους της κινηματικής ενασχόλησης τους.

Εκεί που ριζώνει μια νέα δύναμη λαϊκισμού, ως μετασχηματισμένης από τους προκατόχους της που λειτουργούσαν ως κομπογιαννίτες, όπως το νερό του Καματερού, σε αυτές η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αφοπλίσει τους χειριστές της άγνοιας.

Η δύναμη του Διαδικτύου, του μέσου ανάδειξης της κάθε λογής θεωρίας είναι ανεξάντλητη, εκεί που ο τραγουδιστής μπορεί να γίνει ιολόγος και η δασκάλα χορού επιθεωρητής Κλουζώ ενάντια στην «Παγκόσμια Συνωμοσία», εκεί που ο οικοδόμος αποκτά γνώσεις πνευμονολόγου-φυματιολόγου και ο θρησκευτικός ποιμένας διαταράσσει την αρμονία επιστήμης και πίστης.

Παραμελώντας και προσπελάζοντας τις ανορθόδοξες θρησκευτικές κραυγές που δεν αποσκοπούν σε ρεαλιστικές επιδιώξεις, η τελική στόχευση πρέπει να αφορά τις κεφαλές τους φιδιού, με στόχο την επιστροφή και την υπερίσχυση της ορθολογικής κρίσης, όπως άλλωστε συνέβαινε με τις ξεχωριστές υγειονομικές κρίσεις του εκάστοτε αιώνα.