Έντονο περιστατικό προκάλεσε την αναστάτωση της ΕΛ.ΑΣ. και των περιοίκων στην περιοχή της Παιανίας επί της οδού Ανοίξεως και Ψαρών, χθες το απόγευμα, όταν μία ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με καραμπίνα.

Στο σημείο, που αποκλείστηκε από αστυνομικούς, έφτασαν δύο ψυχολόγοι και διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι μάταια προσπάθησε να έρθουν σε επαφή με τη γυναίκα. Στο σημείο κατέφθασε και ο γιος της, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη γυναίκα να παραδοθεί. Αστυνομικές δυνάμεις της διεύθυνσης Βορειανατολικής Αττικής και του ΤΑ Παιανίας βρίσκονταν στο σημείο από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του συμβάντος.

Το Politically Incorrect αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές της ιστορίας.

Πράγματι, η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν σε ψυχολογικό σοκ και πυροβολούσε. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη, ο οποίος αφού λάμβανε συνεχή ενημέρωση από τις επιτόπιες αστυνομικές δυνάμεις ήδη από νωρίς το μεσημέρι, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.. Περί της 15:45 έσπευσε να επισκεφθεί το μπλόκο της αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Παιανίας αφού βρέθηκε στο σημείο της οδού Ανοίξεως και Ψαρών συνέβαλε καθοριστικά στη λήξη του συμβάντος. Όπως αναφέρουν κύκλοι της αστυνομίας, η ηλικιωμένη γυναίκα όταν ενημερώθηκε πώς στο σημείο βρισκόταν ο Ισίδωρος Μάδης, ζήτησε να μιλήσει μαζί του. Ο Δήμαρχος Παιανίας σε συνεργασία με τους διαπραγματευτές και τους ψυχολόγους, συνομίλησε με την ηλικιωμένη, η οποία έδειξε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη απέναντι στο πρόσωπό του και δέχθηκε να την πλησιάσει. Ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. ο Ισίδωρος Μάδης κατάφερε να ηρεμήσει την ηλικιωμένη και να την πείσει να του παραδώσει το όπλο  ως δείγμα εμπιστοσύνης και να παραδοθεί. Έτσι και έγινε.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατόπιν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Το παρόν περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα την δύσκολη, γεμάτη έντονους συναισθηματισμούς και κοπιώδη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν τα αιρετά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού. Το παράδειγμα του δημάρχου Παιανίας υπερτονίζει την διαπροσωπικότητα της σχέσης δημότη – αιρετού, η οποία είναι καθόλα προσωπική, εν αντιθέσει με την κεντρική πολιτική σκηνή, επιβεβαιώνοντας όλες τις φωνές που υπερτονίζουν την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου της αυτοδιοίκησης και των αιρετών προσώπων.