Γράφει ο Μόσχος Φλαμής
  • Κρανοφόροι, φαιοπουλοβεράτοι καιμακρυκόμηδεςδιόλου αριστοκράτες ήταν κυρίως πιάτο στην ενημέρωση των κοινωνικών δικτύων. Η θεία τηλεόραση το συμπεριέλαβε στα δεύτερα πιάτα, από την ματιά που έριξα στους διάφορους καταλόγους, καθώς η ποιότητα του ‘’Αντι-εμβολιαστής: αυτός ο αγενής βάρβαρος’’είναι τέτοια που δεν το βαριέσαι. Σταθερά της κουζίνας, η απόπειρα (μη) γυναικοκτονίας με βιτριόλι και νέα προσθήκη στα προτεινόμενα ορεκτικά οι φρεγάτες με γαλλική ονομασία προέλευσης, μετά την απόσυρση των αντίστοιχων αμερικανικών για άλλες πολιτείες…

 

  • Καιρό είχαμε να ασχοληθούμε με ψιλές ερυθρόμαυρων, όπου δε συμμετέχουν οπαδοί του Απόλλωνος Πόντου ( ‘’Καλαμαριάς’’, για τους ρετρό φίλους). Στη πεδίο των μαχών, η κόκκινη παντιέρα παρέταξε την ομάδα Ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο, με τους άνω των 20 ετών αγωνιστές, ενώ η καγκουροπαρέα με τα μαύρα κατέβασε το νεανικό σχήμα των 17 και βλέπουμε, όπως είθισται στο μέσο ΕΠΑ.Λ. του έθνους.

 

  • Κατά δήλωση της δαρθείσης ομάδος στην Αστυνομία, στο πλαίσιο της ‘’ενημερωτικής τους δράσης’’ (sic) με τίτλο ‘’Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα: η εκδίκηση των ΓΑΠικών’’, έτυχαν αιφνιδιασμού από τον εξοπλισμό του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: οι σάκες των μαθητών περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, σιδερογροθιές, έτοιμες προς χρήση για σχετικό εργαστηριακό μάθημα.

 

  • Αν όλα τα παραπάνω είναι η τραγικήπραγματικότητα (έμφαση στο ‘’τραγική’’) , ακολούθησαν οι επίσημοι σατιρικοί καλλιτέχνες, για να ξελαφρύνουν τα πράματα: ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Τσίπρας παρατήρησε την κατάληψη Δημόσιου Σχολείου ‘’από ομάδες νεοναζί’’ (ή έστω τα τσικό τους), ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου θύμισε στον Πρόεδρο ότι ‘’κυβέρνησε με ένα κομμάτι της ακραίας δεξιάς’’ ( ορθή η μη χρήση της λ.‘’άκρας’’, καθότι η Ακραία Δεξιά τι είναι; Δεξιά με νεύρα) κι ότι ‘’δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση που στη διάρκεια της θητείας της, ολοκληρώθηκε η δίκη και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής’’.

 

  • Έχει τσαχπινιά και γούστο όταν οι άνθρωποι της Ν.Δ. θυμίζουν ότι επί των ημερολογιακών ημερών τους ( η δεύτερη πιο εξοβελιστέα φράση κυβερνήσαντος κόμματος μετά την ‘’παραλάβαμε καμένη Γη’’), καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ενημερωνόμαστε ότι η Δικαιοσύνη μάλλον προχωρά με ένα γόνυ πίσω στη μέση και την Διάκριση των Εξουσιών την έχουμε για να την πιστώνουμε στον Τρικούπη (Δηλιγιαννικός εδώ).

 

  • Οι χαζοχαρουμενιές των δύο άκρων δε ξεσκονίστηκαν με θέρμη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του 2013 ζει ,πλέον, μονάχα στις καρδιές μας κι η χλαπάτσα του νου δεν κατέπληξε το σύμπαν. Παραφυσικώ τω τρόπω, τα σχόλια στον κυβερνοχώρο σού προκάλεσαν μια αηδία (Ραπτόπουλος intensifies),αλλά όπως είναι γνωστό, το ανάλογό τους είναι η σκιά του ποντικού στον τοίχο που μοιάζει λιοντάρι. Η ερεθισμένη πληκτρολόγηση εκείνων που είδαν αναγέννηση του Φασισμού, παρά τους με υψωμένη γροθιά αγώνες 50 ετών, δεν είναι χειρότερη από τις στιβαρές αναλύσεις δημοσιολογούντων των ετών 2012-2014 περί εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας( η αυταρέσκεια στον επιτονισμό τέτοιων φράσεωνπου γέμιζε το στόμα πηκτή βλακεία) από τα χρόνια Παπανδρέου μέχρι τα χρόνια Παπαδήμου.

 

  • Αν τα ΕΠΑ.Λ. είναι όντως φυτώρια φασιστών, ησυζήτησηστους κόλπους σοβαρών Κοινοβουλίων είναι αν θα τα κλείσουμε ή θα τα επανιδρύσουμε (Κώστα Καραμανλή, εσύ;;)- όχι αν έχουμε ρεβάνς της ανύπαρκτης δημοσκοπικά Χ.Α. Τα Επαγγελματικά Λύκεια, άλλωστε, χαρακτηρίζονται από την παράλληλη αταξικότητά τους. Πέραν των ορισμένων μέτριων μαθητών που νουθετούνταν από περιορισμένους σώφρονες γονείς για μία εκμάθηση τέχνης αντί της βασάνου του Γε.Λ., τα αδερφά αυτά Λύκεια ήταν ανέδοτο τεχνικών ιδρυμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

  • Ποιος δεν έχει φίλο, γνωστό ή σπανιότερα αδερφό που πέρασε από τα πάλαι ποτέ Τεχνικά Λύκεια και δεν έχει να διηγηθεί μια ιστορία με αγροίκους, με ναρκωτικά ή βανδαλισμένες αίθουσες; Η Ρωμιοσύνη των σπουδαίων τεχνιτών της Πόλης άφησε το συλημένο κουφάρι της στα ελληνικά σχολεία, από τα οποία διασώζονται θεσμικά οι μαθητές στα πρώην πλέον ΤΕΙ (όταν η πρεμούρα να ανοίξουν τα κολλέγια σε μια ποδοπατημένη αγορά συναντά τον ακκισμό του από 80ς γονεϊκούπόθου ‘’ το παιδί να γίνει επιστήμονας’’) και στο πλευρό μεγαλύτερων μαστόρων.

 

  • Όσον αφορά το ιδεολογικό σκέλος της επιστημονικής συγκέντρωσης Σταυρούπολης, οι επίσημοι της χώρας έδωσαν το τόνο. Η περιφέρεια με επιθυμία ξενικής αυτό-συνειδησίας μεταφράζει τα πάντα με τα ξεσκολισμένα βιβλία του πολιτισμικού κέντρου. Δεξιά-Αριστερά προς άσκηση πολιτικής με λέξεις από την καρτέλα. Με 10 λέξεις έκαστος, καθάρισες. Η Αριστεράαυτο-δικαιωμένη ως τη Δευτέρα Παρουσία θα θυμίζει ότι τα στυλιάρια της σπάνε επί αδίκων και θα περιτυλίγεται με το μανδύα τους Ενός στον ο-Θεός να-τον-κάνει πολιτικό ακτιβισμό και ενημερωτική δράση σε εφήβους.

 

 

  • Ουδείς γονιός με σταθερό μυαλό θα ήθελε το παιδί του να μετάσχει με totalblackεμφανίσεις σε μαζικούς ξυλοδαρμούς. Τα προχθεσινά έκτροπα είναι, εκ πρώτης αναγνώσεως, πιο εύκολο να ενταχθούν στις παρατηρήσιμες, δηλαδή υπαρκτές περιθωριακές δραστηριότητες μεταξύ των εφήβων (βλέπε συμμορίες μικροληστών στην Αθήνα ) παρά στο κρυφό σχολειό των θεωρητικών του Μεταξισμού-Παπαδοπουλισμού. Όμως, δια πάσαννόσον και πάσανμαλακίαν, ένα μόνο φάρμακο είναι εύπεπτο, επιτρέπει στην μπάλα να κυλά στο μικροπολιτικό τερραίν,να γίνεται συζήτηση στα καφενέ και να φτιάχνει συνδεσμίτες…

 

  • Οι εγκληματικές ενέργειες στις εφηβικές ηλικίες είναι ,κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα σημείο των καιρών που τείνει να εξελιχθεί σε τέρας, αν δε συλλογιστούμε πάνω στις αιτίες του. ( Τυχαία ταγκ στην κρίση της οικογένειας ίσως για πρώτη φορά στη δική μας κι η αυτό-προσωπολατρεία της κοινωνικής δικτύωσης )

 

  • Καλές-κακές ,αυτές ήταν οι ειδήσεις του Σταρ με το Μανώλη Δρακάκη. Και να θυμάστε: ο άνθρωπος δεν κάνει το στυλιάρι. Ενίοτε, ούτε το στυλιάρι τον άνθρωπο. Απλώς, βρίσκεις και τα δύο σε κάποιο Επα.Λ. ή Πανεπιστήμιο.

Υ.Γ. Υπεροχή η πρώτη εκπομπή ‘’ Άντε γεια’’ με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Είμαι περίεργος αν θα είναι εξίσου καλοί οι Άκης Βαρδαλάκηςκαι Τάκης Τσουκαλάς στο ‘’Ενώπιος Ενωπίω’’.

*Η κοινή κραυγή των 2 μεγαλύτερων κι αντιμαχόμενων Βυζαντινών Δήμων εναντίον του Ιουστιανιανού Α’, κατά τη στάση του Νικά