Σε αυτή τη γενιά ανήκουν όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1910 – 1924.

Η Σπουδαιότερη Γενιά ξεκίνησε ως  βιβλίο του δημοσιογράφου Tom Brokaw για να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους που μεγάλωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της στέρησης της Μεγάλης Ύφεσης και στη συνέχεια όσους προχώρησαν στην καταπολέμηση του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και εκείνων των οποίων η παραγωγικότητα στο εσωτερικό του πολέμου συνέβαλε ουσιαστικά αποφασιστικά στην πολεμική προσπάθεια.

Στο βιβλίο, ο Brokaw έγραψε: «Πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη γενιά που έχει δημιουργήσει ποτέ η κοινωνία».

Υποστήριξε ότι αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες δεν αγωνίστηκαν για τη φήμη και την αναγνώριση, αλλά επειδή αυτό ήταν το «σωστό».

Αν και ο Tom Brokaw ισχυρίζεται στο βιβλίο του ότι η γενιά που πολέμησε στις δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η μεγαλύτερη που κάθε κοινωνία έχει παραγάγει, στρατιωτικά η άποψη αυτή δεν υποστηρίχθηκε. Αυτό επειδή οι στρατιώτες των ΗΠΑ ήταν πολύ  λιγότερο καλά εκπαιδευμένοι από τους αντιπάλους τους, τρεις από τους τέσσερις Aμερικανούς στρατιώτες δεν πυροδότησαν αποτελεσματικά στην μάχη και παρά το γεγονός ότι ο αμερικανικός στρατός ήταν πρόθυμος να δεχτεί ουσιαστικά όλους πάνω από πέντε πόδια ψηλός που ζύγιζε περισσότερο από 105 κιλά και που είχε 12 ή περισσότερα δόντια του, το 40% των πολιτών απέτυχε στα βασικά αυτά κριτήρια.