Πώς θα κινηθεί ο τυφώνας τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το forecastweather.gr, το χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται κοντά στη νότια Εύβοια και αναμένεται να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στις κάτωθι περιοχές:

Αττική: Τα φαινόμενα στην δυτική και βόρεια Αττική θα είναι τοπικά ισχυρά με συνεχείς υποτροπές. Το μεσημέρι θα έχουμε εισχώρηση των φαινομένων και ενδότερα στο λεκανοπέδιο. Πολύ ισχυρές ριπές ανέμων από το πρωί στον νομό και ιδιαίτερα το μεσημέρι. Δείξτε προσοχή οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά 8-9 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Τοπικές βροχές όπου τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν. Άνεμοι 5-6 Μποφορ.

SOS για ανατολική Στερεά, Σποράδες, Σκύρο και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα στις ακόλουθες περιοχές:

Στερεά Ελλάδα: Βοιωτία Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος.

Θεσσαλία: Ν. Μαγνησίας, Σποράδες, Ν Λαρίσης

Χαλκιδική

Ανατολικό Αιγαίο: Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χίος, Θάσος. Κύριο χαρακτηριστικό στο Β. Ανατολικό Αιγαίο θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι όπου θα πνέουν εντάσεως 9-10 και τοπικά 11 Μποφόρ.

Το δελτίο της ΕΜΥ

Για σήμερα, Κυριακή: 

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

 Για αύριο, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου:

 

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.