Αρχική Είδηση Ζορμπάς: Δείτε τις περιοχές που έπληξε

Ζορμπάς: Δείτε τις περιοχές που έπληξε

Πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμους-ποτάμια και καταστροφές άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς”, που «σάρωσε» το Σάββατο τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Κορινθία.

Οι περιοχές δοκιμάστηκαν τις περασμένες ώρες με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Xτες στη Πελοπόννησο η Πυροσβεστική έλαβε 543 κλήσεις για πλημμύρες και επεμβάσεις για απεγκλωβισμούς στην Κορινθία, 111 στην Αργολίδα, 102 στη Μεσσηνία και 60 στη Λακωνία.

Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι σήμερα, ο κυκλώνας “σφυροκοπά” την Εύβοια, όπου ο ποταμός Κηρέας υπερχείλισε και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια σε Μαντούδι, Μετόχι και Προκόπι.

Μεγάλα προβλήματα και ζημιές σε Φθιώτιδα και Βοιωτία. Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης σήμανε η συναγερμός λίγο μετά τα μεσάνυχτα καθώς πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα και μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αρκετές αντλήσεις υδάτων.

Αναλυτικά:

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε από τις 06.00, τριάντα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Πλημμύρες στην Εύβοια – Εγκλωβισμένοι στη Βλαχιά – Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Ο ποταμός Κηρέας υπερχείλισε και τα ορμητικά νερά του πέρασαν μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια.

Προβλήματα και στον Θεολόγο – Μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις.

Καταστροφές στην Κόρινθο – Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές και τα προβλήματα, τόσο μέσα στις πόλεις, όσο και σε κοινότητες στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου – Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι. «Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος, αλλά όπως μας έχουν ενημερώσει από τον ΔΕΔΔΗΕ από σήμερα το πρωί ενισχυμένα συνεργεία θα εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών» είπε.

Περιορισμένες ζημιές στο Άργος – Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, 13 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται στο Άργος και στην Νέα Κίο για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Αργολίδα έχουν γίνει 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

14 σκάφη βυθίστηκαν στην Πελοπόννησο – Συνολικά 14 σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών.