Τα μνημόνια έσκασαν σαν την βόμβα. Μας κούρασαν. Μας ταλαιπώρησαν. Μας έβαλαν να τσακωθούμε. Μας άγχωσαν. Μας έκαναν και γελάσαμε. Αλλά μας έμαθαν κάτι; Και αν ναι τι;

Παρακάτω θα παρακολουθήσετε μια προσπάθεια του Incorrect να βρει τι μας έμαθαν τα μνημόνια.

1) Η Δεξιά ατροφεί

Εκτός του ότι προτιμήσαμε να στραφούμε στην αριστερά για να διοικήσει την χώρα, η κακή συγκυβέρνηση που ακολουθήθηκε μετά μας έδειξε και μας δείχνει κάθε μέρα τις αστείες εικόνες που προκαλούν οι φερόμενοι ως δεξιοί. Το μόνο σίγουρο; Γελάμε.

Επίσης, ο καθημερινός ακτιβισμός, συνδικαλισμός, και κάθε τι σε -ισμός όχι μόνο δε μειώθηκε αλλά βρήκε ευκαιρία να αυξηθεί. Μάλλον οι φιλελέδες δεν πονάνε.

2) Επιβεβαίωση της θεωρίας του Αϊνστάιν πως η ανθρώπινη βλακεία και το διάστημα δεν έχουν ορία (Ελληνικη Διαστημική Υπηρεσία)

Τα σχόλια είναι περιττά. Το βλέπεις γύρω σου. Το βλέπω και εγώ. Το βλέπουμε όλοι. Πάντως στην πρώτη διαστημική αποστολή, εμείς θα είμαστε εκεί για να καλύψουμε το γεγονός.

3) Κανείς δεν είναι κανενός (Ειδικά οι συντάξεις και τα επιδόματα)

Γνωστό. Οι συντάξεις κόβονται, τα επιδόματα δίνονται εκεί που “πρέπει” και άμα δεις σύνταξη εσύ, ναι, εσύ φίλε 20χρονε που δουλεύεις για να τα’ί’ζεις μισό συνταξιούχο, τότε εμείς θα ανοίξουμε σαμπάνια και θα κλάψουμε μαζί σου.

4) Μακεδονία και Αλβανία, προαπαιτούμενα

Πέρασα να πω μια καλησπέρα, μα δεν μπόρεσα. Τα λόγια και πάλι περιττά. Δώστε τα όλα μπας και μειωθεί το χρέος.

5) Το φως στο τέλος του τούνελ δεν είναι τρένο, τα πουλήσαμε και αυτά.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην αγαπάει τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά οϊμέ, η άτιμη η κρίση, η άτιμη η μοίρα που τους έφερε να κυβερνήσουν, πότε ζώνονταν στις γραμμές για τα δικαιώματα του εργάτη και τώρα στείλανε τον εργάτη να δουλεύει για τις ίδιες υπηρεσίες. Ματώνει η καρδιά τους και σπάει.