Δύο διαφορετικά πρόσωπα έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν πριν την έκρηξη στο ΣΚΑΙ, χρησιμοποιώντας τηλέφωνα που είχαν προμηθευτεί για μία και μοναδική χρήση. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με τις έρευνες μάλιστα, τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν ο δράστες της βομβιστικής επίθεσης είναι από το κέντρο της Αθήνας και σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγούνται στο παρελθόν για να αναζητήσουν τα πρόσωπα που μπορεί ενδεχομένως να έχουν προβεί στο χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό και έρχονται πάλι σε δύο «οικεία» πρόσωπα, τα οποία, όμως, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για τον «Σγουρομάλλη» και τον «Ξανθό». Πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες των δύο ανδρών είχαν βρεθεί το 2017 στο διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη. Στις ταυτότητες αναγράφονταν τα ονόματα «Τριαντόπουλος Ευστάθιος» και «Παπαδόπουλος Ιωάννης».

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Στους υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση ο "σγουρομάλλης" και ο "ξανθός"