Στη ΝΔ προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.  

Ο κ. Θεοχάρης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στον δρόμο της σταθερότητας, και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της».

Όλα ξεκίνησαν από συνέντευξη που έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής την Κυριακή που μας πέρασε την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην οποία ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά στην πολιτική του σκέψη αυτά που διατυπώνει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσχώρηση Θεοχάρη στη Νέα Δημοκρατία ανατρέπει και την αριθμητική για την ψήφο της Συμφωνίας των Πρεσπών από ένα δεδομένο, πως αν ο κ. Θεοχάρης είναι από σήμερα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα πειθαρχήσει στη γραμμή του κόμματος και θα καταψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή.

Ο κ. Θεοχάρης θα είναι ο τέταρτος ανεξάρτητος βουλευτής που προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία, μετά την Κατερίνα Μάρκου, τον Ιάσονα Φωτήλα και τον Γιώργο Κατσιαντώνη.

Ο Χάρης Θεοχάρης εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Το 2011 έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Aπό τις αρχές του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης ήταν από τους ανεξάρτητους βουλευτές που σκέφτονταν να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, όπως δήλωσε στην ίδια συνέντευξη, «οι συνεχείς δηλώσεις Ζάεφ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει μια συμφωνία που είχε ούτως ή άλλως εξαρχής προβλήματα δεν σας κρύβω ότι μου έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις», θέση που προφανώς διευκολύνει την προσέγγισή του με τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, σε ερώτηση για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε ότι η πρόσκληση αυτή δεν αφορά τον χώρο του προοδευτικού φιλελευθερισμού στον οποίο ανήκει ο ίδιος. Την ένταξη του Χάρη Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ανακοίνωσε και η ΝΔ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα μαζί του και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις μετά και τις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόσο για την ανάταξη της οικονομίας, όσο και για την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου.