Ένα «διπλό» και το τέταρτο σε επτά αναμετρήσεις είναι που θα του αλλάξουν άρδην προς το καλύτερο την μοίρα του. Τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο πλασάρισμα στο τέλος του φετινού μαραθωνίου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας θέλει απόψε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται στις 21:45 (ΣΠΟΡ FM 94,6, sportfm.gr και Novasports1) με τη Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», με στόχο να διευρύνουν το ρεκόρ τους στο 8-5 και βάλουν επί πρόσθετα προβλήματα στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς που ισορροπεί για την ώρα στο 6-6. 

Για τους γηπεδούχους, έπειτα από τρείς σερί ήττες και τέσσερις συνολικά στα πέντε τελευταία παιχνίδια αν συνυπολογίσουμε και τις εντός Ισπανίας υποχρεώσεις τους, η νίκη αποτελεί μονόδρομο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, θα αρχίσουν να έχουν βαθμολογικά προβλήματα ακόμα-ακόμα και για τον μίνιμουμ φετινό τους στόχο, που είναι η επιστροφή στα πλέι οφ μετά από δύο «στείρα» χρόνια. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, που βλέπει την απόδοσή του να δυναμώνει και να σταθεροποιείται ολοένα και περισσότερο, ψάχνει την εκτός έδρας νίκη που θα αποτελέσει εφαλτήριο για να εδραιωθεί στην οκτάδα, αλλά και να μπορεί να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία και τα πιο υψηλά… πατώματα της βαθμολογίας.

Απέναντι σε μία ομάδα που έχει την τέταρτη χειρότερη επίθεση ως τώρα στην διοργάνωση (77,2 πόντοι μέσο όρο), οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ καλούνται να παίξουν καλή άμυνα, να περιορίσουν τα πολύ ατού του αντιπάλου (Τόμιτς, Σίνγκλετον, Κούριτς, Ερτέλ, Πάνγκος και Χάνγκα) και να μην κάνουν εύκολα λάθη που θα δώσουν ρυθμό στην γηπεδούχο. Στη δική τους επίθεση, πρέπει να είναι ώριμοι και δημιουργικοί (μοιράζουν 19,2 ασίστ μέσο όρο) και να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό, ώστε να μη μπει στην εξίσωση του κοινό των «μπλαουγκράνα».

Αγωνιστικά, η Μπαρτσελόνα έχει πλήρη αποστολή, καθώς και οι Ρίμπάς, Σεραφέν, Τόμιτς που αντιμετώπιζαν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τέθηκαν στη διάθεση του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει εκτός λόγω τραυματισμού τον Αγραβάνη και για λόγους τακτικής τον Τολιόπουλο.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροτία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).