Με αφορμή την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο Δωμάτιο», η οποία βασίστηκε στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα επανήλθε στο θέμα των ηχογραφήσεων των συνεδριάσεων του Eurogroup και μάλιστα υποστήριξε ότι σκέφτεται να τις ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάνης Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ανεβάσει» στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup. «Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές, μάλιστα συμπλήρωσε πως θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως ο σκηνοθέτης της ταινίας Κώστας Γαβράς είπε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης του έδωσε να ακούσει τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις στα Eurogroup.

Μιλώντας για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο Δωμάτιο» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι έχει διαφωνίες για τον τρόπο που παρουσιάζεται το βιβλίο του σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι «οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό μας. Η μεταφορά ενός βιβλίου μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Όσο πιο πολύ αγαπάω μια ταινία τόσο πιο πολύ παλεύω μαζί της».

«Γελοιότητα» τις κριτικές που ακούγονται όσον αφορά το γιατί ο Κώστας Γαβράς έκανε ταινία το βιβλίο του. «Πρέπει να ντρέπονται» όσοι ασκούν την κριτική αυτή είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας ότι «ο Γαβράς δεν έχει υποχρέωση να απαντά γιατί έκανε την ταινία, ας σοβαρευτούμε όλοι».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/baroyfakis-ihografiseis-eurogroup-diadiktyo