Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Πρωτομαγιά στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

ΠΑΜΕ, καθώς και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει όπως κάθε χρόνο ξεχωριστές πορείες, ενώ το σύνθημα που αναμένεται να κυριαρχήσει και φέτος από οργανώσεις και σωματεία που συμμετέζουν στις κινητοποιήσεις είναι το «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία».

Την ίδια στιγμή επί ποδός θα βρίσκεται η αστυνομία στην Αθήνα για τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις χωρίς παρατράγουδα και επεισόδια. Ωστόσο για πολλούς αποτελεί ερώτημα ο κόσμος που θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, καθώς η Πρωτομαγιά έπεσε μαζί με τις διακοπές του Πάσχα και πολλοί επέλεξαν να αποδράσουν από την Αθήνα και να κάνουν μίνι διακοπές.

Από το πρωί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας θα είναι δύσκολη καθώς εκτός ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, θα ξεκινήσουν και οι συγκεντρώσεις των σωματείων.

Το ΠΑΜΕ έχει δώσει «ραντεβού» στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει τηνπροσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στο Μουσείο, επί της Πατησίων, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

Και τα τρία μπλοκ θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή. Από την αρχή των συγκεντρώσεων και για όση ώρα θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου).

«Αδειες» θα είναι και οι θάλασσες όμως ανήμερα την Πρωτομαγιά, αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη απεργία και θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, προκαλώντας πονοκέφαλο σε όσους ήθελαν να επιστρέψουν από τα νησιά όπου πέρασαν τις διακοπές του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα.

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.