Γράφει ο Θανάσης Κατσικίδης

Το Politically Incorrect αρωγός σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη μονάδων που προσφέρουν θέσεις εργασίας, καθώς και συμβάλουν συνολικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας συνομίλησε πριν λίγο διάστημα με τον CEO των T.G.I. Friday’s Ελλάδος κ. Νέγκα, μιας επιχείρησης που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει στο ελληνικό κοινό την αμερικανική φιλοξενία και τρόπο εστίασης, με φαγητά που όσοι έχουν δοκιμάσει έχουν λατρέψει, let’s say Potato Twister. Μερικά χρήσιμα ιστορικά στοιχεία για την επιχείρηση είναι πως το 1997 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Κεφαλάρι, από τον επιχειρηματία κ. Ξενόπουλο, ενώ πλέον μετά από διεθνείς βραβεύσεις τόσο των καταστημάτων, όσο και των υπαλλήλων τους, δεκάδες χιλιάδες πολίτες μπορούν να απολαύσουν τα γευστικά αυτά φαγητά σε 8 διαφορετικά καταστήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.  

Ερώτηση: Ποια είναι η ιδέα πίσω από τα T.G.I. Friday’s;

Απάντηση: Εμείς παρουσιάζουμε μέσω μιας διεθνούς εταιρίας στην Ελλάδα μια διαφορετική εμπειρία εστίασης από αυτήν που θα δει συνήθως ο Έλληνας καταναλωτής, οπότε αυτό που λέμε εσωτερικά προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στον Έλληνα καταναλωτή μία γνήσια εμπειρία αμερικάνικης κουλτούρας και φιλοξενίας.

Ερώτηση: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το στοιχείο που προσελκύει τον κόσμο στα καταστήματα σας;

Απάντηση: Η αίσθηση απόδρασης που δημιουργούμε με το να μεταφέρουμε νοητά τους καλεσμένους, καλεσμένους λέμε τους πελάτες γιατί είναι σαν να τους έχουμε σπίτι μας, να τους μεταφέρουμε νοητά σε μια άλλη χώρα.

Ερώτηση: Πιστεύετε πως μετά τα τόσα χρόνια παρουσίας των καταστημάτων σας στην Ελλάδα, η ποιότητα του φαγητού έχει διατηρηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο;

Απάντηση: Η ποιότητα φαγητού έχει διατηρηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο να είστε σίγουροι!

Ερώτηση: Υπάρχει χώρος στην ελληνική αγορά για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας σας, άμα σκεφτούμε και τον τόσο μεγάλο ανταγωνισμό στο χώρο της εστίασης;

Απάντηση: Μέσω του Friday’s δεν υπάρχει πολύ μεγάλος χώρος για ανάπτυξη γιατί δεν υπάρχει αγορά για να υποστηρίξει τα καταστήματα αυτά που είναι πολύ μεγάλα, για αυτό προσπαθεί και η εταιρία να αναπτυχθεί και με άλλα οχήματα και όπως είπα και προηγουμένως έχουμε αναπτύξει ένα Burger concept το PAX και θέλουμε να αναπτύξουμε και ένα concept πάνω στη Ναπολιτάνικη Pizza που το πρώτο κατάστημα είναι εδώ πέρα (Μαρίνα Φλοίσβου),

Ερώτηση: Τι το διαφορετικό μας επιφυλάσσουν τα Friday’s στο μέλλον;

Απάντηση: Αυτό που θέλουμε στο άμεσο μέλλον είναι λίγο στα συστήματα τεχνολογίας που χρησιμοποιήσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια καθαρά για οικονομικούς λόγους, γιατί τα αποτελέσματα τα οικονομικά δεν ήταν καλά, κυρίως λόγω της υψηλής φορολόγησης. Αυτή τη στιγμή έχει βελτιωθεί το περιβάλλον και πέρα από το να ανοίξουμε 1-2 καταστήματα που θα ανοίξουμε στο άμεσο μέλλον, θέλουμε να δουλέψουμε πάρα πολύ σε όλα τα συστήματα τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε για να γίνουμε πιο προσιτοί, κυρίως στο νεανικό κοινό.  

Ερώτηση: Μια τελευταία ερώτηση, ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό στα καταστήματα σας;

Απάντηση: Το αγαπημένο μου φαγητό στα καταστήματα είναι τα Jack Daniel’s Ribs!

Εμείς να ευχαριστήσουμε τον κ. Νέγκα για αυτήν την πολύ ωραία συζήτηση που είχαμε και να ευχηθούμε να συνεχιστεί η ανάπτυξη της εταιρίας και σε υπόλοιπα σημεία στη χώρα, ενώ ελπίζουμε να συνεχιστεί και η υψηλή ποιότητα φαγητού και φιλοξενίας που προσφέρεται στα καταστήματα!

TIP: Για όσους δε το γνώριζαν, η κωπηλατική λέμβος που βρίσκεται τοποθετημένη στα καταστήματα συμβολίζει την ομαδικότητα που χρειάζεται για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων, ενώ μια προπέλα αεροπλάνου που πιθανώς να έχετε δει, συμβολίζει τη μηχανή που κινεί την επιχείρηση!