Γράφει η Ιωάννα Τρίγκα

Και πολύ καλά διαβάσατε! Είναι γεγονός και μάλιστα επιβεβαιωμένο από τα ίδια τα μέλη των ABBA. Το θρυλικό σουηδικό συγκρότημα των 70s που αγαπήθηκε παγκοσμίως όσο λίγα, ετοιμάζει την επερχόμενη επανένωσή του.

Αφορμή για το reunion του συγκρότηματος των Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, και Anni-Frid Lyngsta στάθηκε αφ’ ενός η 50η επέτειος τους αφ’ ετέρου τα γυρίσματα του ABBAtar hologram tour. Αν και η συγκεκριμένη περιοδεία είχε ήδη ανακοινωθεί το 2016, καθυστέρησε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων με τον κορονοϊό να συμπληρώνεται ως αιτία αναβολής των σχεδίων. Η συνεργασία αυτή θα τελεσθεί υπό τον Simon Cowell, ένα άτομο που ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται καριέρα δημοφιλών συγκροτημάτων, καθώς πρόκειται για το ίδιο άτομο που βρισκόταν πίσω από τις Spice Girls.

Εκτός από την περιοδεία που βρίσκεται στα σκαριά, οι ABBA επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, αφού η επιστροφή τους θα υπογραφεί τον επόμενο χρόνο με την κυκλοφορία 5 ολοκαίνουριων τραγουδιών τους, ύστερα από αποχή 4 δεκαετιών. Όπως σημειώνεται μάλιστα το ABBAtar hologram tour ‘’θα γίνει με τη χρήση όλης της τελευταίας ψηφιακής και εικονικής τεχνολογίας’’.

Σε δηλώσεις τους τα μέλη του συγκροτήματος δήλωσαν ότι: «Η απόφαση να κάνουμε αυτό το συναρπαστικό project ήταν μια απρόβλεπτη έκπληξη. Όλοι μας νιώσαμε συγκινημένοι, που μετά από τόσα χρόνια θα βρισκόμασταν στο studio».

«Πολλοί φανατικοί οπαδοί μας, μας ζητούν να ενωθούμε και πάλι. Έτσι, ελπίζω πως η αναδημιουργία των ABBA θα τους εξιτάρει, όπως εξιτάρει και μένα», δήλωσε η Anni-Frid Lyngstad με τον Benny Andersson να συμπληρώνει: «Μας εμπνέουν οι απεριόριστες δυνατότητες που μας επιφυλάσσει το μέλλον και μας αρέσει να είμαστε  μέρος της δημιουργίας κάτι νέου και συνταρακτικού. Μια μηχανή του χρόνου που θα συλλάβει το ποιοι ήμασταν και ποιοι είμαστε».

Ο Benny εκτός των άλλων ανέφερε πως η δημιουργικότητα και οι ιδέες που εκφράστηκαν από τα μέλη των ABBA τους μήνες που πέρασαν τον γέμισαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σουηδικό pop/disco συγκρότημα είναι γνωστό για τη νίκη του στη Eurovision το 1974, την πρώτη της Σουηδίας στην ιστορία του διαγωνισμού και παραμένουν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα που έχει λάβει μέρος ποτέ στο διαγωνισμό.

Το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 1982 και η δημοτικότητα των τραγουδιών του είχε  μειωθεί μέχρι που αρκετές ταινίες αναβίωσαν το ενδιαφέρον. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι η προσαρμογή των τραγουδιών τους στο επιτυχημένο μιούζικαλ Mamma Mia το 1999 εκτόξευσε τη φήμη τους έτι μία φορά, με περιοδείες σε όλο τον κόσμο!

Πάντως για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι… αυτό το reunion θα μας κάνει να αναφωνήσουμε…’’Mamma Mia!’’