Το φινάλε ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου αποτέλεσε η διαγραφή του Σταύρου Κοντονή, την οποία ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τα όσα είπε για τον Ποινικό Κώδικα επί διακυβέρνησης Τσίπρα, που -όπως προειδοποιούσε ο πρώην υπουργός- θα άνοιγε τον δρόμο για να πέσουν στα μαλακά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με τη στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. 
Ο καθείς και οι επιλογές του».

Κοντονής: «Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες»

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Κοντονής, μετά την ανακοίνωση-φωτιά στην οποία αποκάλεσε «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού» τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε επιμείνει στους χαρακτηρισμούς του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.