Αποκαλύψεων συνέχεια για το σπίτι που φέρεται να έχει νοικιάσει στο Σούνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει ανεβάσει στα ύψη την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά, υπήρχαν δημοσιεύματα για αγορά σπιτιού από τον κ. Τσίπρα και μετακόμισή του από τη λαϊκή γειτονιά της Κυψέλης, στα Λεγραινά, τα οποία διέψευσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης νοικιάζει αυτό το διάστημα εξοχικό στα Λεγραινά για να μεταβαίνει τα Σαββατοκύριακα να ξεκουράζεται.

Mάλιστα το τοπικό σάιτ notioanatolika.gr δημοσίευσε φωτογραφία του σπιτιού το οποίο φέρεται να χρησιμοποιεί ως εξοχικό ο κ. Τσίπρας στο Σούνιο. Η φωτογραφία προέρχεται από χρήστη του διαδικτύου ο οποίος διαβεβαιώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι πρόκειται για το σπίτι που πυροδότησε την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανέφεραν δημοσιεύματα, «για προφανείς λόγους ενημερώθηκε αρμοδίως το αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά και την ευθύνη της φύλαξης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα νοίκιαζε για τους καλοκαιρινούς μήνες ένα σπίτι 250 τ.μ., χτισμένο το 1965, σε ωραία παραθαλάσσια τοποθεσία του Σουνίου.

Το σπίτι ανήκε στην οικογένεια του εφοπλιστή Θ. Μαρτίνου και υπομισθωνόταν στον κ. Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHΙ, ο οποίος με τη σειρά του το μίσθωνε στον κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα στοιχεία είχε δώσει με επιστολή του ο ίδιος ο κ. Μαρτίνος.

Μετά τα δημοσιεύματα, η ΝΔ κάλεσε την Κουμουνδούρου -και μάλιστα δύο φορές- να απαντήσει στα ερωτήματα για τις λεπτομέρειες του μισθώματος.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ο Αλ. Τσίπρας «εδώ και έξι χρόνια είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στην περιοχή του Σουνίου», και ότι δηλώνεται στο «πόθεν έσχες» του το ποσό του μισθώματος.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στο Mega ο σύμβουλος έκδοσης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Παπαχρήστος, το σπίτι για το οποίο γίνεται λόγος είναι διαφορετικό από αυτό που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοικίαζε ήδη στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας.

«Είναι ένα διαφορετικό σπίτι, σε αρκετή απόσταση από το προηγούμενο, το οποίο ανήκε σε ένα συγκρότημα κατοικιών του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου», είπε. Πρόσθεσε μάλιστα πως το συγκεκριμένο σπίτι που ενοικίασε ο Αλ. Τσίπρας «ήταν ερείπιο. Είναι χτισμένο το 1980, αυτό τουλάχιστον αναφέρει η αγγελία πώλησής του. Σε αγγελία που αναρτήθηκε σχετικά με αυτό το σπίτι σε ιστοσελίδα, το σπίτι φέρεται προς πώληση με τιμή 1.200.000 ευρώ».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως από πληροφορίες που διέρρεε ο ΣΥΡΙΖΑ, γινόταν γνωστό πως η ανακαίνιση του σπιτιού κόστισε περίπου 40.000 ευρώ.

«Οι γνωρίζοντες λένε ότι η ανακαίνιση, επειδή ήταν, επαναλαμβάνω, ερείπιο αυτό, κόστισε πολύ περισσότερο. Μάλιστα, οι περίοικοι αναφέρουν ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο. Μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά είναι προφανές ότι μιλάμε για μια πλήρη ανακαίνιση. Εκ βάθρων ανακαίνιση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος, ενώ, επικαλούμενος ξανά μαρτυρίες περιοίκων, τόνισε πως την ανακαίνιση ανέλαβε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Καταλήγοντας, ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στάθηκε στον τρόπο που χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα και στις ευθείες απαντήσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποφεύγει να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός. «Να δοθεί το συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού, το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να πάει στην εφορία», ανέφερε, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν έχει παραπάνω από 50 σπίτια, τα οποία νοικιάζονται με ενοίκια της τάξεως των 5.000, που δεν μπορεί να καταβάλλεται χέρι με χέρι.

«Θα μπορούσε η οικογένεια Τσίπρα να πει ορίστε, έδωσα στον κύριο Περόνε, διότι ένας Ιταλός φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο προηγούμενος ή ο τωρινός, δεν ξέρω, θα φανεί αυτό, ο κ. Περόνε, ορίστε, εισέπραξε 5.000 ευρώ για το ενοίκιο αυτού του σπιτιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει απαντήσεις», είπε κλείνοντας ο Γ. Παπαχρήστος.