Ελεύθεροι αφέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι τρεις δημοσιογράφοι που μηνύθηκαν από τον Πάνο Καμμένο για όσα έγραψαν σε ρεπορτάζ τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

Ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε να μην τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Αντίθετα η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Πολιτική θύελλα προκάλεσε η μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά επτά δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το αίτημά του να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο και η κάλυψη της κυβέρνησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την κίνησή του αυτή.

Τρεις εκ των επτά δημοσιογράφων, ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού πέρασαν το βράδυ κρατούμενοι στο ΑΤ Εξαρχείων, στο οποίο μετέβησαν μόνοι τους, αφού πρώτα οι ίδιοι – πάλι με δική τους πρωτοβουλία – παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί του Σαββάτου εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Η κυβέρνηση κάλυψε απόλυτα τον Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα οι εν λόγω κύκλοι σημείωναν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες». Το υπουργείο Δικαιοσύνης με περίσσιο θράσος παραπέμπει, μάλιστα, την νομοθετική επίλυση του όλου θέματος στο μέλλον.

Πέρα από όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάζει το καλό κυβερνητικό πρόσωπο, σημειώνει «η Κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού».

Το Κίνημα Αλλαγής σε δική του ανακοίνωση τονίζει ότι «η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται.

Για «δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης» κάνει λόγο το Ποτάμι.

Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» επισκέφτηκε αργά το απόγευμα στο ΑΤ Εξαρχείων ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

H Εύα Καϊλή από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο θα φέρουν το θέμα στην Ευρωβουλή.