Πριν την κλήση των πρώτων υπόπτων και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενήργησε μέσα σε λίγες εβδομάδες ο απερχόμενος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος λαμβάνοντας και το πόρισμα  του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα, η κ. Δημητρίου ζητεί με έγγραφό της να συσχετιστεί στη δικογραφία το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μάρυς Παπασπύρου.

Πόρισμα το οποίο θα αφορά τα αποτελέσματα διοικητικής έρευνας που διετάχθη στις 6 Σεπτεμβρίου από την κ. Παπασπύρου με αντικείμενο την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των εμπλεκόμενων φορέων στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Και το ερώτημα που τίθενται από νομικούς είναι γιατί μία ποινική έρευνα η οποία μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα θα πρέπει να λάβει υπόψη της και τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου ο οποίος μπορεί να κάνει αρκετούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί, όπως έγινε και με την καταστροφή στην Μάνδρα που το πόρισμα παραδόθηκε στην Εισαγγελία 8 μήνες μετά τις πλημμύρες.

Λόγω αυτής της εξέλιξης πάντως η δικογραφία περνά σε δυο άλλους εισαγγελείς οι οποίοι και θα αναμένουν το επίμαχο πόρισμα, αφού ο κ. Ζαγοραίος που μέχρι σήμερα χειριζόταν την υπόθεση, αποχωρεί για το Εφετείο.