Εάν εργάζεται κανείς στον τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού, πιθανότατα αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι η αναγνώριση.

Ακόμα κι αν εργάζεσαι στο τμήμα στρατηγικής, εξακολουθείς να εργάζεται σε μια λειτουργία υποστήριξης.

Από βοηθοί έως και διευθυντές ανθρωπίνου δυναμικού, είναι όλοι αρχιτέκτονες της σχέσης μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη.

Είναι αυτοί που διασφαλίζουν πως κάθε ομάδα και κάθε άνθρωπος στην εταιρία έχει κάθε μορφής υποστήριξη.

Αποτελούν την κινητήριο δύναμη της εταιρίας δίνοντας λύση σε άπειρα προβλήματα. Από την ένταξη και ενημέρωση των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων, στην καθοδήγηση και τη διαχείριση επισκόπησης της απόδοσης, στον προγραμματισμό, στη στρατηγική, στην αξιολόγηση δυνατοτήτων και ταλέντων με σκοπό να προσελκύσουν το καλύτερο και το πιο αποδοτικό.

Είναι αυτοί που υποστηρίζουν τις εταιρείες μέσω του (ανθρωπίνου ή εργατικού) δυναμικού τους.

Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν τους πιστώνεται  συχνά – έχουν συνηθίσει την αφάνεια, άλλωστε δεν περιμένουν κάποιον έπαινο.

Ωστόσο η απόδοση τους έχει επιπτώσεις στα μέλη της ομάδας σε βαθμό που κάποιες φορές να αδυνατούμε να αντιληφθούμε σε όλο του το φάσμα. Είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν κάθε μέρα, πράγματα που μπορεί να φαίνονται απλά και καθημερινά, αλλά συνήθως  έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από όσο θα περίμενε κανείς.

Ακόμα και αν οι άνθρωποι δεν παρατηρούν, το έργο σου έχει σημασία. Είναι τα εκατό μικρά πράγματα που κάνουμε κάθε μέρα και που επηρεάζουν τη ζωή των μελών της κάθε ομάδας, της ομάδας στην οποία ανήκουμε. Ανεξαρτήτως επαγγέλματος, αυτό είναι και η ουσία του να ξυπνάς κάθε πρωί, να ετοιμάζεσαι και να φεύγεις από το σπίτι σου: Να κάνεις κάτι για το κοινωνικό σύνολο.