Μας έχει συγκλονίσει. Μας συγκλονίζει. Και θα μας συγκλονίζει εις την ν (εδώ κάνουμε στροφή στο ψαγμένο επιστημονικό κοινό, όπου ν = άπειρο και άλλα περίεργα μαθηματικά).

Είτε πρωθυπουργός είτε όχι, είναι σίγουρα μορφή για την χώρο της σάτιρας, τα memes του έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο, όπου και αν κοιτάξεις, και αυτό δε σβήνεται έτσι απλά.

Υπάρχουν μερικές ατάκες τόσο χαραγμένες στην μνήμη μας, τόσο αστείες, τόσο φαντεζί που όχι μόνο έχουν περάσει στον καθημερινό διάλογο αλλά μας στοιχειώνουν, μας φέρνουν εφιάλτες τις νύχτες – όσοι από εμάς κοιμόμαστε και δε δουλεύουμε για να ξεχρεώσει η Ελλάδα.

Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι αυτές:

1) Go back κυρία Μέρκελ

Την έδιωξε, αυτή δεν έφυγε, του έκανε νάζια, κλασσική γυναίκα. Όχι δε σε θέλω, ναι με θες, όχι δε σε θέλω, ναι με θες, όχι δε σε θέλω, εντάξει δε με θέλεις, μα σε θέλω. Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα. Και κάπως έτσι η κυρία Μέρκελ didn’t go back, στην θέση της έμεινε, ακλόνητη, και ο mr Tsipras went to her και όλοι ξέρουμε πως πήγε αυτό. Πάντως οι κακές οι γλώσσες λένε πως τα πιόνια πολλές φορές προστατεύουν τη βασίλισσα.

2) Ζουρνάδες και νταούλια

Εντάξει, εδώ δε φταίει ο Αλέξης, η Ευρώπη έχει κολλήσει στο βαρύ μπαρόκ. Προσπάθησε πολύ, του το αναγνωρίζουμε, και όργανα έφερε και στο Σύνταγμα χορεύανε, και το παράδειγμα στείλαμε όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο για τον εκπολιτίσουμε κι άλλο. Έλα όμως που δε θέλει.

3) Θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο

Πράγματα απλά, καθημερινά, όπως σκίζουμε το χαρτί τουαλέτας. Μπήκε ο Αλέξης στο Μαξίμου, χαρτί τουαλέτας δε βρήκε, τα έβαλε με τα μνημόνια. Έλα μου όμως που ήταν κάτι τόμοι Να (με το συμπάθιο). Τι βίντεο στο γιουτιουμπ με παλαιστές να σκίζουν εγκυκλοπαίδειες, τι όλους τους κύκλους του House of Cards (δεν ήταν πολλοί τότε, δύο σεζόν είχαν βγει, δύο μέρες του πήρε), τι τηλέφωνα στον Πάνο έκανε να κάτσει πάνω στα μνημόνια να σκιστούν, δε μπόρεσε και ήρθαν οι κακοί οι ξένοι, του επέβαλαν καινούργιο, τσακώθηκε ο Αλέξης για το δίκιο του λαού και του έστειλαν μια δωδεκάδα χαρτί τουαλέτας να ηρεμήσει. Ο νόμος και το άρθρο πάντως, αναζητούνται από την ειδική ομάδα της Νικολούλη, αλλά ο δολοφόνος άφαντος.

4) Hesta la victoria siembre

Εδώ δεν καταλάβαμε τι είπε, κάτι για το χαρτί υγείας που του έστειλαν. Άστα και hesta la victoria ένα πράγμα, κάτι για Αργεντινές και Ελλάδες έλεγε μετά. Viva argentina greca, Αλέξης! Έγινε και ΥΠΕΞ, φτιάχνει τις σχέσεις με το εξωτερικό. Ωραία χώρα η Αργεντινή, μπορεί να μας στείλουν και καμιά μέρα για να διαμορφώσουμε πολιτισμική παιδεία.

5) Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Τι ήταν δίκαιο; Τι έγινε πράξη; Πολλά τα ερωτηματικά. Αλέξη, δεν καταλαβαίνουμε, μιλάς αγγλικά, μιλάς ισπανικά, μιλάς όλες τις ξένες γλώσσες, εμείς κάτι γαλλικά ξέρουμε, μισοξεχασμένα τα έχουμε, τα χρησιμοποιούμε σε κάτι απεργίες στο μετρό, σε κάτι ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες και όταν μας παίρνουν τηλέφωνο οι πάροχοι για ανανέωση συμβολαίου.

Καλούμε την κυρία Νικολούλη να αρχίσει να αναζητά και αυτό το ζήτημα, αφού βρει τον δολοφόνο των μνημονίων, γιατί εμείς σηκώσαμε τα χέρια ψηλά.