Στη συνέντευξή του στο Star, είχε καταλογίσει στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, απόπειρα φίμωσής του, με τον ορισμό της έναρξης της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης την ώρα της τελετής  παράδοσης – παραλαβής στο Πεντάγωνο.

Λίγο αργότερα και ενώ είχε ανακοινώσει τη διεύρυνση της ολιγομελούς κοινοβουλευτικής του ομάδας με τον βουλευτή Aριστείδη Φωκά, βγήκε να πει ότι ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την πολιτική. Τελικά όμως δεν το έκανε. Για χάρη της… Μακεδονίας. Για να μην την ξεπουλήσουν…

Και ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας (και πρώην κυβερνητικός του εταίρος) άνοιγε με την ομιλία του στη Βουλή τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, εκείνος προτίμησε αντί να δώσει το παρών στην Ολομέλεια, να πάει να απολαύσει το ψαράκι του σε γνωστή ψαροταβέρνα του Πειραιά.

Ο λόγος για τον Πάνο Καμμένο ο οποίος σε μία προκλητική περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του ίδιου του κοινοβουλίου, επέλεξε να είναι απών από τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης και το ρίξει για λίγο έξω, με ένα λουκούλειο γεύμα, το οποίο διέκοψε μόνο για να γράψει το γεμάτο προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, tweet του για το θέμα της υπουργοποίησης του τέως Α/ΓΕΕΘΑ Ευγάγγελου Αποστολάκη.

O επί τέσσερα χρόνια συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, τον αγνόησε πλήρως, δεν πήγε καν στη Βουλή για να μιλήσει με την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού και απείχε από την έναρξη της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προτιμώντας τις γαρίδες, τα καλαμαράκια και το… κυρίως πιάτο με το αγαπημένο του ψάρι, παρέα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός του, Θεόδωρο Τουσουνίδη, και τη σύζυγό του, Έλενα Τζούλη, (με την οποία, επί υπουργίας του, μοιράστηκαν την εμπειρία του περίφημου ταξιδιού στο Μονακό).

Κάποιοι λένε ότι «η συγκεκριμένη ψαροταβέρνα αποτελεί καταφύγιο για τον κ. Καμμένο, σε όλες τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του», αυτή τη φορά όμως, μάλλον πήγε για να γιορτάσει την άφιξη Φωκά στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και την επίσημη έναρξη του πατριωτικού αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.